Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârşitul grevei istorice

Actorii de la Hollywood sărbătoresc acordul anunţat între sindicatul actorilor SAG-AFTRA şi studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de luni de zile care a paralizat industria de divertisment, potrivit AFP.

283 afișări
Imaginea articolului Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârşitul grevei istorice

Actorii de la Hollywood sărbătoresc sfârşitul grevei istorice

Greva de luni de zile a întârziat sute de spectacole şi filme populare şi a costat miliarde de dolari economia americană: https://www.youtube.com/watch?v=70b9d8HNRpI

Sindicatul american al actorilor SAG-AFTRA a ajuns la un "acord provizoriu" cu şefii studiourilor de la Hollywood, care pune capăt grevei de 118 zile.

Cea mai lungă grevă din istoria sindicatului s-a încheiat joi, conform Sky News.

Acordul vine după ce comisia de negociere a sindicatului a petrecut zile întregi deliberând asupra mai multor elemente pe care le-a considerat "esenţiale", inclusiv inteligenţa artificială.

Acesta a urmat unei oferte "ultima, cea mai bună şi finală" din partea Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP) - grupul care reprezintă studiourile, serviciile de streaming şi producătorii în cadrul negocierilor.

Acordul provizoriu ajunge vineri în faţa consiliului naţional SAG-AFTRA "pentru a fi analizat şi luat în considerare", a anunţat sindicatul.

Cu toate acestea, o declaraţie a sindicatului a precizat că a obţinut un acord de "anvergură extraordinară" într-un contract "evaluat la peste un miliard de dolari", inclusiv protecţia împotriva ameninţării inteligenţei artificiale şi "prevederi fără precedent pentru consimţământ şi compensaţii".

Acesta a continuat: "Am ajuns la un contract care va permite membrilor SAG-AFTRA din toate categoriile să îşi construiască cariere durabile, multe mii de artişti interpreţi vor beneficia de această muncă".

Între timp, AMPTP a declarat că acordul provizoriu "reprezintă o nouă paradigmă": "Oferă SAG-AFTRA cele mai mari câştiguri de la un contract la altul din istoria sindicatului, inclusiv cea mai mare creştere a salariului minim din ultimii 40 de ani”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici