Actorul american Joe Turkel („The Shining” şi „Blade Runner”) a murit la vârsta de 94 de ani

  • Joe Turkel, actorul cunoscut pentru rolurile sale din „The Shining” şi „Blade Runner”, a murit la Spitalul St. John's din Santa Monica, California, potrivit Variety.
  • Acesta avea 94 de ani.
745 afișări
Imaginea articolului Actorul american Joe Turkel („The Shining” şi „Blade Runner”) a murit la vârsta de 94 de ani

FOTO imdb

Interpret prolific, cu peste 100 de credite în diverse filme şi emisiuni TV, Turkel este cunoscut mai ales pentru rolurile sale secundare din trei filme ale lui Stanley Kubrick, inclusiv primul său lungmetraj „The Killing”, „Paths of Glory” şi „The Shining”, unde a jucat rolul adesea parodiat al barmanului fantomatic Lloyd. De asemenea, a avut un rol important în filmul original „Blade Runner” din 1982, în rolul excentricului creator Eldon Tyrell.

Turkel s-a născut în Brooklyn în 1927 şi s-a înrolat în armata americană la vârsta de 17 ani, servind în Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, s-a mutat în California pentru a se dedica actoriei şi a obţinut primul său credit în film cu „City Across the River” în 1948.

Pe parcursul următoarelor patru decenii, Turkel a lucrat mult, printre filmele notabile numărându-se „King Rat”, „The Sand Pebbles”, „The St. Valentine's Day Massacre” şi ultimul său film, „The Dark Side of the Moon”. A apărut, de asemenea, în trei dintre filmele regizorului Bert I. Gordon: „Tormented”, „The Boy and the Pirates” şi „Village of the Giants”.

La televiziune, a apărut în episoade din emisiuni populare precum „Viaţa şi legenda lui Wyatt Earp”, „Sky King”, „Tales from the Darkside”, „The Lone Ranger”, „S.W.A.T.”, „Adam-12”, „Ironside”, „The Andy Griffith Show”, „Ben Casey”, „The Untouchables”, „Dragnet”, „Miami Vice” şi „Bonanza”. Ultimul său rol înainte de a se retrage a fost de voce într-un joc video din 1997, „Blade Runner”.

Înainte de moartea sa, Turkel a finalizat o carte de memorii intitulată „The Misery of Success”, pe care familia sa intenţionează să o publice în cursul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici