Actorul Dennis Waterman a murit la vârsta de 74 de ani

Actorul Dennis Waterman, cunoscut pentru rolurile sale din seriale de televiziune precum Minder, The Sweeney şi New Tricks, a murit, la vârsta de 74 de ani, a anunţat familia, citată de BBC.

4159 afișări
Imaginea articolului Actorul Dennis Waterman a murit la vârsta de 74 de ani

Actorul Dennis Waterman a murit la vârsta de 74 de ani

„Suntem profund întristaţi să anunţăm că iubitul nostru Dennis a murit foarte liniştit în spitalul din Spania”, a anunţat familia lui Dennis Waterman.

Actorul a murit duminică după-amiază, iar soţia sa, Pam, a fost alături de el, a spus familia.

„Familia vă roagă să ne respectaţi intimitatea în aceste momente foarte dificile”, au adăugat ei.

Născut la Londra şi educat la Corona Theatre School, Waterman şi-a început cariera într-un rol pentru Children's Film Foundation, după care, la vârsta de 12 ani, a fost invitat să se alăture Royal Shakespeare Company din Stratford.

În adolescenţă, şi-a găsit faima în William, adaptarea BBC a lui Just William.

A devenit una dintre cele mai cunoscute feţe de la televiziunea britanică în anii 1970, când a jucat rolul sergentului de poliţie George Carter, alături de John Thaw, în serialul poliţist The Sweeney, difuzat de ITV.

S-a bucurat de un succes şi mai mare în Minder, din 1979 până în 1989, în rolul lui Terry McCann, bodyguardul şi partenerul lui Arthur Daley.

Waterman a continuat să joace în comediile On the Up şi Stay Lucky, înainte de un alt rol popular şi de lungă durată ca un alt detectiv Cockney în New Tricks, care a rulat din 2003 până în 2015.

În rolul lui Gerry Standing, el a jucat alături de colegii de scenă James Bolam şi Alun Armstrong.

Waterman a devenit cunoscut pentru că a cântat temele muzicale ale multor emisiuni ale sale şi, ca urmare, a fost caricaturizat de David Walliams în Little Britain.

De-a lungul carierei sale de actor, a continuat să îşi urmărească interesul pentru muzică şi a avut hituri numărul unu în Australia şi Noua Zeelandă şi a ajuns pe locul trei în topurile britanice cu I Could Be So Good For You, melodia tematică din Minder.

Omagiindu-l, actorul şi comediantul Matt Lucas a scris pe Twitter: „Am crescut urmărind interpretările iconice ale lui Dennis Waterman în The Sweeney şi Minder.

„Apariţia sa ca invitat în spectacolul nostru Little Britain Live de la Hammersmith Apollo - în care a făcut un duet hilar cu imitaţia absurdă a lui David - rămâne punctul culminant absolut al carierei mele”.

În 2009, a jucat în drama dură Moses Jones de la BBC, un rol despre care a spus la momentul respectiv că l-a savurat pentru că l-a pus într-o lumină diferită.

„Mi-a plăcut foarte mult, pentru că a fost un personaj foarte diferit - şi asta este important”, a explicat el.

Ultimul său rol în film a fost în ”Never Too Late in 2020”, care a fost filmat în Australia.

Waterman a fost căsătorit de mai multe ori, inclusiv cu actriţa Rula Lenska până în 1998. În 2012, el a fost criticat după ce a recunoscut că a lovit-o „o dată”, dar a spus că nu era „o soţie bătută”.

Fiica sa, Hannah, a devenit o vedetă de televiziune, obţinând un rol în EastEnders în rolul Laurei Beale.

Omagii pentru vedetă au curs, iar prezentatorul Kay Burley l-a descris ca fiind un „actor strălucit care a fost un element de bază pe ecranele noastre în anii '70 şi '80”.

„Iubea The Sweeney. Minder mi-a plăcut şi mai mult”, a scris pe Twitter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici