Anderson Cooper împlineşte astăzi 54 de ani. Povestea fascinantă a omului ce a vrut să devină spion, dar a ajuns unul dintre cei mai mari jurnalişti

  • Anderson Cooper împlineşte astăzi 54 de ani.
  • Anderson Cooper este băiatul celebrei Gloria Vanderbilt şi al actorului Wyatt Cooper.
  • Cu o carieră de peste 30 de ani în jurnalism, Anderson Cooper lucrează din 2001 pentru CNN.
  • Andreson Cooper nu are doar o carieră fascinantă, ci şi o poveste de viaţă cel puţin la fel de intrigantă.
1006 afișări
Imaginea articolului Anderson Cooper împlineşte astăzi 54 de ani. Povestea fascinantă a omului ce a vrut să devină spion, dar a ajuns unul dintre cei mai mari jurnalişti

Anderson Cooper împlineşte astăzi 54 de ani. Povestea fascinantă de viaţă a jurnalistuşui cu peste 20 de ani la CNN

Copilărie

Cooper a avut o copilărie diferită faţă de majoritatea. De când era mic a stat în lumina reflectoarelor. Atunci, era fotomodel pentru Ralph Lauren, Calvin Klein şi Macy`s.

La 17 ani, a plecat în Africa, şi era să moară. A luat malarie şi a fost internat în Kenya. Când a ajuns la facultate, a vrut să se facă spion. Dar n-a ajuns spion al CIA, ci unul dintre cei mai celebri jurnalişti americani.

Carieră

Cu o carieră de peste 3 decenii în presă, Anderson Cooper a lucrat iniţial pentru Channel One şi ABC, unde a transmis corespondenţe de război din Myanmar şi-a stat 1 an în Hanoi ca să înveţe vietnameză. A transmis din zone precum Somalia, Bosnia, Rwanda sau Haiti şi de 2 decenii îl vedem apoape în fiecare seară la CNN.

A acoperit din teren uragane, tsunami, cutremure, revoluţii, nunţi regale, dar şi moartea Papei. Pentru munca sa a obţinut 18 premii Emmy şi 2 Peabody.

Este primul jurnalist LGBT care a moderat în 2016 o dezbatere prezidenţială în America, şi este şi corespondent CBS la celebra emisiune 60 minutes.

Astăzi este ziua băiatului cu râs molipsitor.

De unde a moştenit Anderson râsul? De la mama sa, Gloria Vanderbilt, artistă, creatoare de modă şi scriitoare. La fel de celebră ca şi el. ”Săraca fată bogată”, care a aflat că are o mamă lesbiană în Procesul Secolului din timpul Marii Recesiuni a anilor `30, era stră-strănepoata magnatului secolului al XIX-lea, Cornelius Vanderbilt. Tatăl lui Anderson a fost actorul Wyatt Cooper.

Trecutul şi familia: încercări grele, dar şi bucurii

Acum 7 ani, Anderson a aflat că un strămoş de-al lui era proprietar de sclavi şi că el suferă şi de o uşoară dislexie. Unul dintre fraţii săi s-a sinucis aruncându-se de la etajul 14, iar idolul vieţii lui, mama, s-a prăpădit acum 2 ani. Avea cancer la stomac. Anderson i-a adus un tribut public pe CNN.

„Gloria Vanderbilt, mama mea, a trăit toată viaţa pe scena publică. S-a născut în 1924, iar tatăl ei, Reginald Vanderbilt, moştenise o avere mare în domeniul transporturilor, dar şi-a pierdut majoritatea banilor în jocuri de noroc. A murit când mama mea era doar un copil. Întotdeauna am crezut că e rolul meu să o protejez. Era cea mai puternică persoană (...) a suferit pierderi imense, dar tot timpul a mers mai departe, tot timpul a muncit mai mult, tot timpul a crezut că tot ce e mai bun abia urmează”, a spus Anderson Cooper într-un tribut public pentru mama sa, Gloria Vanderbilt.

Cu ajutorul unei mame surogat, Anderson a devenit anul trecut tătic. Spune că micuţul lui, Wyatt Morgan, este cel mai frumos copil din lume. Poartă numele tatălui său şi pe cel al bunicii Vanderbilt şi va duce cu siguranţă celebritatea mai departe.

În final, un nou la mulţi ani pentru Anderson Cooper!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici