Artişti din Suedia, România, Polonia şi Grecia– printre primele confirmări la MMB Showcase Festival

153 afișări
Imaginea articolului Artişti din Suedia, România, Polonia şi Grecia– printre primele confirmări la MMB Showcase Festival

Artişti din Suedia, România, Polonia şi Grecia– printre primele confirmări la MMB Showcase Festival

MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinţei internaţionale Mastering the Music Business (MMB), ce prezintă artişti în ascensiune din România şi din lume, va avea loc între 5-7 septembrie, la Club Expirat. Printre primele confirmări se numără artişti din România, Suedia, Polonia şi Grecia.

Timp de trei zile, în perioada 5-7 septembrie, Clubul Expirat din Bucureşti va găzdui o nouă ediţie a MMB Showcase Festival. Evenimentul aduce pe scena clubului formaţii în ascensiune din toată lumea, cuprinzând artişti din toate genurile muzicale, de la jazz şi muzică balcanică, până la alternative-progressive şi muzică pop. Aceştia vor concerta atât în faţa profesioniştilor domeniului de pe plan local şi european, prezenţi la conferinţa Mastering the Music Business – oportunitate care le-ar putea aduce viitoare colaborări - cât şi în faţa publicului ce nu participă la conferinţă, dar dornic să descopere voci şi acorduri fresh.

Cosmin Ionescu, Music Program Director la MMB Showcase, a declarat că „MMB Showcase Festival este un festival unde descoperi muzică nouă. Scopul nostru este să aducem în fiecare an, în faţa publicului, cele mai interesante formaţii ale momentului, atât din România cât şi din plan internaţional. Pentru 2023 propunem 18 nume de care cu siguranţă veţi mai auzi în viitor – şi care, pe lângă şansa de a cânta în faţa publicului bucureştean, vor avea şi oportunitatea de a-şi dezvolta carierele internaţionale. Ne bucurăm că trupe prezente la MMB în anii trecuţi au fost descoperite aici şi invitate apoi să cânte la festivaluri ca Eurosonic – este o dovadă că efortul nostru de curatoriere dă roade, şi că MMB devine o platformă importantă pentru artiştii în ascensiune”.

Printre primele nume confirmate la MMB Showcase Festival se numără: trupa The Magnettes (Suedia), duo de artişti independenţi K NOT K (România), artista Lia Hide (Grecia), duetul Musspell (România), trupa Klawo (Polonia) şi artista şi compozitoarea Dora Gaitanovici (România). 

MMB Showcase Festival a fost fondat în 2017 şi a găzduit până acum peste 70 artişti din România şi multe alte ţări Europene (UK, Italia, Franţa, Bulgaria, Germania, Ungaria, Moldova, Slovenia, Ucraina, Polonia, Belgia, Grecia, Cehia etc).

Poveştile de succes ale MMB Showcase Festival variază de la colaborări între artişti români şi străini, ale căror baze au fost puse în cadrul festivalului (Dan Byron şi sârbii de la Ana and the Changes au lansat un single comun), trupe internaţionale care au fost bookuite la festivaluri din România (Ana and the Changes din Serbia şi Piqued Jacks din Italia) şi chiar artişti şi trupe din România invitaţi la festivaluri din Serbia (Exit), Ţările de Jos (Eurosonic), Suedia (Live at Heart şi Future Echoes), Ungaria (BUSH), Slovenia (MENT) sau Bulgaria (Spike).

Intrarea la MMB Showcase Festival este liberă, în limita locurilor disponibile. Detalii suplimentare despre artişti şi program se vor găsi pe site-ul oficial https://masteringthemusicbusiness.ro.

Playlist: https://open.spotify.com/playlist/13AbxRYBlkb8nnlz3iHl2c
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici