Avatar: The Way of Water a depăşit Titanic la două luni după lansare

Filmul SF de acţiune şi aventură, lansat de două luni, a strâns o sumă fabuloasă de 2,219,362,826 dolari în încasările la nivel global.

2358 afișări
Imaginea articolului Avatar: The Way of Water a depăşit Titanic la două luni după lansare

Avatar: The Way of Water, Facebook

Distribuit de 20th Century Studios (deţinut din 2019 de către Walt Disney Company) şi regizat de James Cameron, filmul a fost în producţie vreme de 12 ani.

Cinci ani a durat să fie realizate scenele subacvatice, continuarea fiind lansată pe 16 decembrie 2022, la 13 ani de la lansarea primului film Avatar. 

În topul încasărilor globale, filmul figurează pe locul 3, depăşind Titanic, prima mega-producţie a lui James Cameron cu care a spart recordurile în 1997 în box-office. 

Filmul îşi dispută supremaţia cu Avengers Endgame, aflat pe locul 2, şi cu primul film Avatar, aflat pe prima poziţie, cu 2,922,917,914 $. 

În distribuţia principală din care fac parte Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang şi Sigourney Weaver, continuarea este despre o nouă aventură în care oamenii se întorc pe luna izolată a lui Na'vi, Pandora, pentru a fura resursele. 

Familia lui Jake Sully îşi părăseşte teritoriul pentru a fugi din calea unui vechi inamic care caută răzbunare şi interacţionează cu o altă rasă de Na'vi.

Spre deosebire de rasa binecunoscută de Na'vi care este caracterizată prin pielea de culoare albastră şi cozi, având aptitudini de căţărare în copaci şi în vânătoare şi cu capacitatea de a îmblânzi prădători înaripaţi, cealaltă rasă Na'vi este de culoare verde-pal, cu aripioare de înot, fiind pricepuţi la pescuit, la dresat creaturi marine înaripate şi la menţinut respiraţia sub apă pentru o durată lungă de timp. 

Pe parcursul filmului, cele două rase de  Na'vi vor învăţa să coopereze împotriva unui inamic comun, într-un film care abordează tema rasismului, a distrugerii mediului înconjurător de către oameni, precum şi migraţia şi flexibilitatea de adaptare, axându-se pe expresia Familia este o fortăreaţă. 

Filmul a fost pe locul 1 şapte săptămâni la rând, la încasări şi numărul de spectatori. 

 

Se preconizează că Avatar:The Way of Water îşi va încheia weekendul pe locul 2 în topul de box-office intern, în spatele filmului recent lansat de către Marvel Cinematic Universe, Ant-Man and the Wasp: Quantumania. 

Abia pe 17 martie şi lansarea lui Shazam! Fury of the Gods  ar putea ca filmul să se scufunde pe locul 4 sau chiar pe locul 5, preconizează Screen Rant

Nu este cunoscută data la care va fi difuzat pe platformele de streaming, dar IGN transmite că îşi va face apariţia pe Disney+, iar varianta digitală de BluRay va putea fi închiriată/cumpărată de pe Amazon Prime Video şi Apple TV. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici