Brad Pitt se teme că ar putea suferi de prosopagnozie. Efectele bolii

  • Persoanele care se reîntâlnesc cu Brad Pitt au şanse să nu fie recunoscute de acesta.
  • Asta pentru că actorul a declarat că suferă de prosopagnozie, ceea ce îl face să îi fie greu să îşi amintească feţele oamenilor.
4676 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt se teme că ar putea suferi de prosopagnozie. Efectele bolii

Brad Pitt se teme că ar putea suferi de prosopagnozie. Efectele bolii

Deşi nu a fost diagnosticat oficial, Pitt, în vârstă de 58 de ani, spune că el crede că suferă de această boală. „Nimeni nu mă crede!", a spus el. „Vreau să întâlnesc o altă [persoană cu această boală]".
 
Pitt a declarat că vrea să îşi amintească chipurile oamenilor pe care îi întâlneşte şi se teme că problema sa a dat oamenilor impresia că este distant, potrivit CNN.
 
Prosopagnozia este o tulburare neurologică care poate face ca oamenii să aibă dificultăţi în a recunoaşte chiar şi membrii familiei sau prietenii, potrivit Institutului Naţional de Sănătate. Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaştere a persoanelor, cum ar fi concentrarea asupra vocii acestora.
 
Unele cercetări arată că poate afecta până la 1 din 50 de persoane într-o anumită măsură.
 
Pitt a vorbit despre faptul că suferă de această afecţiune în 2013, declarând pentru Esquire că acesta este motivul pentru care stă atât de mult acasă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici