Ceartă între fraţi, în Casa Regală a Marii Britanii. Reacţia prinţului William, analizată de Nikesh Shukla, scriitorul pe teme de rasism

  • Prinţul William a reacţionat după acuzaţiile de rasism la adresa Casei Regale.
  • William a declarat că va discuta cu fratele său şi a dezminţit acuzaţiile.
  • Până în acest moment nu a rezultat nicio soluţie pentru combaterea rasismului.
5181 afișări
Imaginea articolului Ceartă între fraţi, în Casa Regală a Marii Britanii. Reacţia prinţului William, analizată de Nikesh Shukla, scriitorul pe teme de rasism

Foto: Profimedia

Familia regală începe să rupă din ce în ce mai mult tăcerea, după interviul acordat de Harry şi Meghan Markle. După comunicatul emis de Palatul Buckingham, prinţul William, al doilea iîn ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii şi fratele prinţului Harry, a reacţionat după acuzaţiile de rasism aduse Casei Regale. 
 
Reporter: Domnule, aţi vorbit cu fratele dumneavoastră după interviu?
William: Nu, nu am vorbit încă cu el, dar o voi face.
Reporter: Şi puteţi să-mi spuneţi dacă familia regală este o familie rasistă, domnule?
William: Nu suntem deloc o familie rasistă.
 
Scriitorul pe teme rasiale, Nikesh Shukla, a analizat declaraţia prinţului. 
 
”Nu înţeleg cum avansează cineva dintr-o astfel de afirmaţie, pentru că atunci devine o conversaţie la modul „Da, eşti, (n.r. rasist) nu, nu eşti. Nu, nu suntem. Da, suntem, nu, nu suntem ", ceea nu este o conversaţie utilă. Nu cred neapărat că oamenii trebuie să-şi prezinte public călătoria spre învăţare (n.r. a ceea ce este sau nu rasist) în public. Suntem încă blocaţi în procesul de definire a ceea ce este rasismul, în loc să avem o conversaţie semnificativă despre cum să-l demontăm,” a spus Nikesh Shukla.
 
Acuzaţiile de rasism au fost făcute de Meghan Markle. Aceasta i-a relatat realizatoarei Oprha Winfrey un episod în care un membru al familiei regale era îngrijorat de culoare pielii pe care o va avea micuţul Archie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici