Mica Unire  Cum ar trebui să arate o masă de Mica Unire? Preparatele munteneşti şi moldoveneşti care n-ar trebui să lipsească din meniu

O listă cu preparate munteneşti şi moldoveneşti adunate laolaltă pentru a aniversa unirea celor două Principate.

539 afișări
Imaginea articolului Cum ar trebui să arate o masă de Mica Unire? Preparatele munteneşti şi moldoveneşti care n-ar trebui să lipsească din meniu

Chiar dacă majoritatea preparatelor sunt de origine orientală (exemplu: sarmalele sau mititeii), acestea sunt considerate a fi parte a bucătăriei traditiţionale româneşti. 

Pe 24 ianuarie este sărbătorită Mica Unire dintre Principatul Moldovei şi Principatul Ţării Româneşti. Să cunoaştem preparatele tradiţionale din Moldova şi Muntenia. Lista următoare cuprinde sugestii de aperitive, preparate şi deserturi tradiţionale. 

  • Aperitivele - toba de porc, slănină, salată de icre de crap, pârjoale moldoveneşti cu ceapă roşie, nuferi din ceapă, sărăţele munteneşti, Babic de Buzau
  • Felul 1 - mămăliga în straturi cunoscută şi ca "Taci şi Înghite", ciorbă de fasole în pâine, ciorba de potroace ilfoveană, ciorba de pasăre piteşteană, ciorba muntenească de jume.
  • Felul 2 - răcitură de porc muntenească, vânătă umplută, gogoşari moldoveneşti, pastramă de berbecuţ la tigaie cu mămăligă şi roşii coapte, sarmale moldoveneşti cu mămăliguţă răsturnată şi tăiată cu aţa,  iahnie de cartofi ca în Teleorman,  roşii umplute cu omletă ca la Buzău, crap ca la Ialomiţa, muşchiuleţ umplut argeşean, pui de Voineşti, ghiveci călugăresc, chifteluţe moldoveneşti cu smântână, pârjoale moldoveneşti cu varză,  Ialoviţă cu ceapă şi pâine albă de casă. 
  • Desert - gogoşi munteneşti, salam de biscuiţi, brânzoaice moldoveneşti, cornuleţe sucevene, colaci moldoveneşti, învârtită cu mere şi mac, magiun de prune, papanaşi, Poale-n brâu. 
  • Băuturi - rachiu de gutui, ţuică cu prune, rachiu de struguri, pălincă de caise, pălincă de prune, vodca, basamacul din sfeclă de zahăr, melasă; ţuica din prune, vin, mied.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici