Cum te sfătuiesc "boomerii" englezi să te distrezi la festivalul UNTOLD dacă ai între 40 şi 70 ani

Un ghid dedicat celor care care se distrau la "Cenaclul Flacăra" şi festivalul „Cerbul de Aur”, dar care abia acum descoperă festivalul UNTOLD.

3525 afișări
Imaginea articolului Cum te sfătuiesc "boomerii" englezi să te distrezi la festivalul UNTOLD dacă ai între 40 şi 70 ani

UNTOLD, Facebook

Şi englezii şi românii organizează festivaluri anuale din secolul trecut. Doar că spre deosebire de "Cenaclul Flacăra" şi festivalul „Cerbul de Aur”, UNTOLD este un festival mai electrizant. 

Chris Godfrey de la The Guardian a intervievat câţiva englezi din generaţia Baby-Boom (născuţi între anii 1946 şi 1964), dar şi din generaţia MTV (1965 - 1980), pentru a le cere sfaturi despre cum să te distrezi la un festival dedicat în mare parte milenialilor dacă ai peste 40 ani. 

 

"Doi tipi acoperiţi de noroi voiau să mă îmbrăţişeze", Bill Klemperer 

Cea mai bună amintire: Am văzut doi tipi în urmă cu câţiva ani complet acoperiţi de noroi. Şi alergau la oameni pe care încercau să-i îmbrăţişeze şi toată lumea spunea „nuuuuuuu”. Şi mă gândeam, „acum te bucuri de asta, prietene, dar dimineaţa vei avea nevoie de un duş!”

Sfat de festival de la Bill: Stai liniştit şi continuă să mergi. Şi când eşti obosit, opreşte-te, bea ceva. Este confuz. E grozav să te pierzi. Pierde-te, fii drăguţ cu oamenii. 

 
„Eram la doi metri de Dalai Lama”, Claire Alison, 48 de ani 

Cea mai bună amintire: "Odată ce mi s-a spus că au nevoie de nişte lucrători suplimentari pentru ceva, aşa că am spus OK, vom merge împreună, şi am mers cu toţii la punctul de întâlnire. Eram la doi metri de Dalai Lama în timp ce îşi  ţinea discursul. A fost una dintre cele mai uimitoare experienţe din viaţa mea".

Sfat de festival? Încuie tot. Dacă faci asta, te vei uşura de griji că ai lucruri în corturi. Cheile maşinii şi cheile casei. Nu mi-am pus cardul bancar acolo şi mi-am pierdut cardul bancar în prima noapte. În mod normal, sunt atât de bun. Aşa că sunt dovada vie că este o idee proastă să nu-ţi foloseşti cheile.

 
„Asigură-te că ştii unde îţi este umbra” , Hilary Hare Duke, 64 de ani 
Cea mai bună amintire: am venit cu copiii mei când erau mici. Prima dată, cu fiul meu cel mare când avea nouă luni. Nu ştiam mai bine! Pe atunci, puteai să-ţi faci timp şi să campezi lângă maşina ta. Era o sarcină mai uşoară să fii un părinte tânăr în acel moment. Nu ştiu cum procedează părinţii acum.

Sfaturi de festival: Asiguraţi-vă că ştiţi unde este umbra - pentru a feri copiii de soare. Şi nu-ţi face griji pentru muzică – mergi spre Kidzfield. Se întâmplă atât de multe – cabaret şi artişti de stradă. Poţi să te distrezi atât de bine ca adult, iar copiii tăi au au parte de distracţie. Îţi faci amintiri de familie.

 
„Serviciile medicale sunt uimitoare”, Pip Hayes, 64 de ani 
Cea mai bună amintire: Oh, este munca într-o echipă bună. Serviciile medicale ale festivalului au o organizare uimitoare. Bine stabilit. Lucrăm de ani de zile împreună. Într-adevăr, foarte bine organizat.

Sfat de festival: Bucură-te! Sunt relativ bătrână şi cred că viaţa e pentru distracţie. Mama a spus săptămâna trecută că cei doi fii ai mei îmi calcă pe urme - şi a spus asta cu dezaprobare. Le place să se distreze. Şi viaţa este pentru distracţie!


„Vino şi joacă-te”… Deb Klempere, 64 de an 
Sfat de festival: Ai nevoie de mai puţin decât crezi că ai. Cizme şi pantaloni scurţi. Şi nu încerca să aduci prea multe lucruri cu tine şi doar bucură-te de ele. Nu-ţi face griji dacă crezi că ai uitat ceva pentru că poţi cumpăra lucruri de aici. Festivaluri precum Glastonbury sunt esenţiale, deoarece adulţii trebuie să se joace. Viaţa e foarte, foarte serioasă. Aşa că vino aici şi joacă-te!

 

Planul tău va fi aruncat pe fereastră”, Stacey Collett, echipa de camping
Sfat de festival: Relaxează-te. Nu-ţi face griji că încerci să faci totul, pentru că nu vei putea. Aveţi mai degrabă o idee decât un plan. Pentru că va fi aruncat pe fereastră când vei ajunge aici. Şi s-ar putea să descoperi că îţi petreci prea mult timp concentrându-te pe a face ceva din care îţi lipseşte altceva. Vin de 20 de ani şi încă mai găsesc lucruri noi.

Călătoreşte uşor. Dacă o să fii aici pentru o vreme, sună confortabil să ai un cort mare şi drăguţ şi o saltea gonflabilă, dar luni dimineaţă va trebui să-l târeşti prin noroi, eventual pe deal. Aşa că întotdeauna spun - călătoreşte uşor. Ia o pereche de pantaloni de rezervă, evident. Sau nu.


„Ideal este să vii când eşti singur”, Duncan McCallum, 57 de ani, administrator
Cea mai bună amintire: cred că anii noroiosi sunt cei memorabili, când vezi o mulţime de oameni care cad într-o băltoacă mare. Şi de multe ori o fac în mod deliberat şi doar se rostogolesc în noroi şi se bucură cu adevărat. Dar cred că se vor chinui să scoată noroiul mai târziu.

Sfat de festival: Purtaţi pantaloni scurţi şi bocanci de mers, pentru că totul se udă în partea inferioară a piciorului. De asemenea, aş zice să începi devreme. Am început prea târziu în viaţă. În mod ideal, vii când eşti singur şi apoi te obişnuieşti.

 
Aveţi timp liber”, Laura Stewart, 62 de ani, asistentă medicală
Cea mai bună amintire:  Vin aici de aproximativ 20 de ani. Lucrez aici ca asistentă. Da, este minunat să vedem formaţiile muzicale – dar în cele din urmă suntem aici pentru a  ajuta oamenii. Şi ai nişte copii foarte drăguţi care vin şi sunt foarte încântaţi că ai reuşit să-i ajuţi.

Sfat de festival: Fă-ţi timp dacă te simţi copleşit. Există locuri de asistenţă socială aici, dar este important pentru tine să ai puţin timp liber pentru că uneori oamenii, dacă este prima dată, se lasă duşi de cap.

 
„Mergi cu mulţimea”, Steve Toye, 50 de ani, administrator
Sfat de  festival: Pregăteşte-te bine. Şi fie faceţi un plan şi rămâneţi de el, fie nu faceţi niciun plan. Pentru că vei face un plan pentru cine vei vedea şi nu se va întâmpla niciodată. Deci, dacă aş spune ceva, alegeţi o persoană în fiecare zi şi mergeţi împreună. În afară de asta, mergi cu mulţimea. 

 
„Aveţi grijă unul de celălalt”, John Hext, 51 de ani, ofiţer de poliţie
Cea mai bună amintire : Cea mai bună amintire a mea este că am fost promovat inspector la Glastonbury în mijlocul terenului – nu sunt mulţi oameni care să spună asta. Am reuşit să trec de proba pentru promovare, iar şeful era aici şi s-a remarcat în mijlocul unui câmp noroios. 

Sfat de festival : Luaţi o hartă pentru că este foarte importantă şi utilizaţi aplicaţia Glastonbury . Aduceţi mulţi bani, dar păstraţi-i în siguranţă. Sau foloseşte-ţi cardul - asta e şi mai bine. Principalul scop este să veniţi să vă distraţi foarte bine..... şi să vă distraţi şi să aveţi grijă unul de celălalt. Despre asta este vorba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici