De la burgeri la cocktail - ce preparate şi băuturi se consumă de 4 iulie

Pe 4 iulie, americanii, dar şi susţinătorii democraţiei reprezentative, sărbătoresc Ziua Independenţei. Petrecerile, reuniunile de familie şi spectacolele cu artificii sunt importante, dar este important şi ce mănânci.

436 afișări
Imaginea articolului De la burgeri la cocktail - ce preparate şi băuturi se consumă de 4 iulie

"Totul este mare pe 4 iulie, mai ales poftele noastre", transmite Fox News, o televiziune americană de ştiri care este conservatoare. 

"În timp ce savuraţi carnea de grătar, pepenele verde şi berea, luaţi în considerare aceste lucruri uimitoare despre mâncare în timp ce sărbătorim naşterea naţiunii noastre", mai transmite televiziunea conservatoare. 

Mulţi americani nu mai cred în semnificaţia zilei de 4 iulie din cauza că părinţii fondatori au ignorat problema sclaviei, dar şi pentru că credinţa în religia creştină şi patriotismul s-au diminuat în ultimii ani. Tinerii de azi au o percepţie la scară largă şi macro-istorică datorită globalizării şi progresului tehnologic. Dar asta nu-i împiedică să celebreze libertatea.

Conservatorii consideră că de 4 iulie, americanii ar trebui să celebreze libertatea alături de familie, la un grătar făcut pe gazonul casei.

Medicii şi nutriţioniştii atrag atenţia că aceste preparate pot dăuna sănătăţii dacă sunt consumate excesiv. 

Carnea roşie poate declanşa cancer, iar crenvurştii sunt încadraţi la categoria "Junk-Food". 

1.Americanilor le plac grătarele

Peste 74 de milioane de americani plănuiesc un grătar pentru 4 iulie, susţine Fox News. 

2. Totul este despre gătitul în aer liber

87% dintre grătarele americane în aer liber.

3. Hot-dog 

Americanii consumă 150 de milioane de hot-dog cu ocazia zilei de 4 iulie.

4.Pui gătit  

Americanii cumpără 750 de milioane de grame de pui înainte de 4 iulie.

5. Carnea roşie 

Prin comparaţie, americanii cumpără doar 190 de milioane de kilograme de carne roşie sau de porc. .

6. Americanii cheltuiesc mai mulţi bani pe condimente decât pe chipsuri  

Americanii cheltuiesc 203 milioane de dolari doar pe condimente pentru 4 iulie.  

7. Americanii beau multă bere

Aproximativ 68,3 milioane de cutii de bere sunt vândute de 4 iulie, ceea ce, conform  companiei Nielsen , reprezintă peste 5% din consumul anual de bere la nivel naţional.

 

Alte preparate şi băuturi 

Delish scrie că porumbul prăjit, tortul cu lămâie şi fructe de pădure, salata de cartofi, guacamole, plăcinta americană sunt preparate tradiţionale de 4 iulie.

Americanilor le plac băuturile de tip cocktail, în special Margarita, Vinul Roşu, Michelada, sucul de pepene sau simpla limonadă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici