Destinaţii de vacanţă: Pamukkale, Turcia, una dintre cele mai atractive destinaţii all season ale ţării

În fiecare anotimp Turcia le oferă vizitatorilor o varietate de opţiuni de vacanţă. Una dintre cele mai atractive destinaţii all season ale ţării este cea din sfera serviciilor de spa, iar Pamukkale este locul perfect unde te poţi bucura de spa, într-un peisaj uimitor

2379 afișări
Imaginea articolului Destinaţii de vacanţă:  Pamukkale, Turcia, una dintre cele mai atractive destinaţii all season ale ţării

Destinaţii de vacanţă: Pamukkale, Turcia, una dintre cele mai atractive destina all season ale ţării

Pamukkale este în vestul Turciei, la aproximativ 20 de kilometri de Denizli, este o adevărată minune naturală, renumită pentru acele terase care seamănă cu nişte cascade îngheţate. Zona face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO iar travertinurile apar sub forma unui camp compus din piscine de culoarea turcoaz.

O minune naturală încântătoare

Considerată de mulţi o destinaţie de neratat , Pamukkale este o regiune cunoscută pentru frumoasele sale travertinuri albe ca zăpada, formate prin interacţiunea oxigenului cu apele termale. Se crede că travertinurile de la Pamukkale, cu apele lor minerale, oferă proprietăţi vindecătoare. În fiecare an, oameni din întreaga lume călătoresc către această destinaţie fascinantă şi se lasă uimiţi de peisajele uluitoare. Vizitatorii se pot plimba în aer liber pe unele zone ale travertinurilor care conţin piscine mici în formă de terasă, însă pentru a le păstra , oaspeţii trebuie să îşi scoată pantofii şi şosetele înainte de a intra.

Ape antice pentru vindecare

Adiacent travertinurilor de la Pamukkale se află minunatul oraş antic Hierapolis, de asemenea parte a acestui sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, regele Eumenes al II-lea al Pergamulu a fost impresionat de splendoarea travertinurilor şi a construit un oraş în apropierea locului. Hiera, soţia lui Telephos, a fost fondatorul legendar al Pergamului, iar regiunea a fost numită Hierapolis. În literatură, Hierapolis poartă denumirea de „Oraşul Sfânt” iar atmosfera fascinantă a acestui oraş antic incredibil de bine conservat atestă titlul său. Pe măsură ce exploraţi teatrul antic al sitului, templele, fântânile monumentale, mormintele, agora şi gimnaziul, veţi avea impresia că aţi călătorit în timp, plimbându-vă pe străzile de piatră care existau acum două mii de ani. Poveştile din jurul lui Ploutonium despre care se crede că era intrarea în iad în timpul perioadei romane sunt, de asemenea, fascinante.

Aventuri atemporale

Hierapolis, cu prezenţa sa maiestuoasă în jurul travertinurilor, a fost mult timp considerat un centru pentru vindecare şi wellness datorită apelor termale de întinerire găsite în zonă. De-a lungul istoriei sale, Hierapolis a fost cunoscut pentru apele sale termale vindecătoare, iar secole mai târziu, oraşul antic continuă să atragă vizitatori care caută calităţile terapeutice şi de întinerire ale acelor ape. Cufundarea în Piscina Antică, înconjurată de coloane antice şi de marmură, este o experienţă unică. Pe tot parcursul anului, temperatura este de 36 de grade, piscina antică este numită faimoasa Piscină Cleopatra după celebra regină a Egiptului, care, conform legendelor, se spune că s-ar fi scăldat cândva în aceste ape.

De la piscină la muzeu

Alte clădiri notabile din Hierapolis includ Teatrul Antic şi Muzeul Hierapolis. Teatrul se remarcă datorită reliefului distinct care ilustrează poveşti mitologice, clădiri splendide şi trepte ce ţin loc de scaune. Să te aflii în vârful acestui teatru uluitor şi să obsevi întreaga regiune într-o linişte deplină, timp de ore întregi, este o experienţă excepţională. La Muzeul Hierapolis, veţi găsi o colecţie fascinantă de artefacte descoperite în timpul săpăturilor efectuate prin ruinele din apropiere, cum ar fi Laodikeia şi Tripolis. Aceste comori sunt expuse în mijlocul structurilor impresionante de băi romane boltite, construite din blocuri de travertin.

- Cum să ajungeţi acolo: dacă plănuiţi o călătorie la Pamukkale, este convenabil să zburaţi la Aeroportul Denizli Çardak. Zborurile zilnice de la Aeroportul Istanbul durează aproximativ 1 oră şi 10 minute. Odată ce aterizaţi, puteţi ajunge cu uşurinţă la Pamukkale în decurs de o oră dacă închiriaţi o maşină (aproximativ 2 ore şi jumătate durează călătoria), luaţi un taxi sau folosiţi serviciul de transport în comun. Aproximativ 14 ore durează un drum cu maşina dacă optaţi să plecaţi de la Bucureşti spre Pamukkale.

- Sfaturi: pentru a vă îmbunătăţi experienţa de la Pamukkale, luaţi în considerare o activitate-aventură , cum ar fi zborul cu parapanta sau balonul cu aer cald. Aceste aventuri oferă o perspectivă uluitoare a oraşului antic Hierapolis şi a uimitoarelor travertini.

- Merită văzut: Laodikeia, una dintre cele şapte biserici menţionate în Biblie, se află la doar 15 km de Pamukkale şi Denizli. Este un loc important de vizitat în regiune.

- Merită cumpărat: Pamukkale, renumit pentru ţesăturile sale, este celebrat pentru pânza sa denumită „Buldan”, care este realizată din ţesătură de bumbac prin metode tradiţionale. Datorită tehnicii sale unice de ţesut şi a coloranţilor atent selectaţi, pânza buldan este cunoscută pentru beneficiile sale excepţionale asupra sănătăţii pentru durabilitatea şi pentru proprietăţile hipoalergenice.

- Merită gustat: cel mai iubit fel de mâncare al oraşului este kebab-ul Denizli, care este preparat cu carne de miel suculentă şi gătit cu experienţă într-un cuptor tradiţional de piatră. De asemenea, puteţi experimenta aromele încântătoare ale gözlemes coapte pe un foc de lemne.

- Şi nu uita! Pentru a vă maximiza timpul în Pamukkale, luaţi în considerare cazarea la facilităţile termale din apropiere. Acolo puteţi avea parte de masaje liniştitoare, vă puteţi bucura de apele termale şi chiar puteţi încerca băi cu nămol revigorant. O altă atracţie populară la Denizli sunt Izvoarele Termale Karahayıt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici