După Liban, şi Kuweit interzice proiecţia în cinematografe a filmului "Barbie"

După Liban, şi Kuweit interzice proiecţia în cinematografe a filmului "Barbie", deoarece este "ofensator pentru morala publică", au anunţat joi autorităţile statului petrolier din Golf.

830 afișări
Imaginea articolului După Liban, şi Kuweit interzice proiecţia în cinematografe a filmului "Barbie"

După Liban, şi Kuweit interzice proiecţia în cinematografe a filmului "Barbie"

„Difuzarea filmelor Barbie şi Talk To Me a fost interzisă", a anunţat Lafi Subaïei, preşedintele comisiei de cenzură cinematografică, citat de agenţia oficială Kuna.

Autorităţile au interzis tot ceea ce ar submina morala publică, ordinea publică şi tradiţiile, introducând idei străine în societate, a adăugat acesta.

Anterior, autorităţile ceruseră „eliminarea anumitor scene obscene care încurajează comportamente inacceptabile”, a asigurat Lafi Subaïe, fără a da detalii.

Principalul distribuitor din Kuweit anunţase luni că autorităţile au interzis „Talk to me”, filmul australian de groază cu Zoe Terakes, o actriţă transsexuală care se identifică non-binară, deşi filmul nu conţine nicio referire explicită la mişcarea LGBT+.

Miercuri, ministrul libanez al culturii a anunţat că a cerut interzicerea în Liban a proiecţiilor filmului Barbie, considerând că „promovează homosexualitatea”, în contextul intensificării campaniei anti-LGBTB într-una dintre cele mai liberale ţări din Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici