Filmul "Patimile lui Hristos 2" va fi lansat în februarie 2024. Actorul care l-a jucat pe Iisus în primul film, grav rănit la filmări

  • Actorul Jim Caviezel a contribuit cu sânge, transpiraţie şi lacrimi la realizarea filmului "Patimile lui Hristos”, care a apărut în cinematografe în 2004.
  • Pe platoul de filmare au avut loc câteva accidente grave care l-au rănit de mai multe ori pe actorul din rolul principal.
  • A fost cel mai de succes film comercial interzis minorilor până la filmele "Deadpool" şi "Joker".
51126 afișări
Imaginea articolului Filmul "Patimile lui Hristos 2" va fi lansat în februarie 2024. Actorul care l-a jucat pe Iisus în primul film, grav rănit la filmări

The Passion Of The Christ, Facebook

„Patimile lui Hristos” este o prezentare a răstignirii lui Hristos, bazată pe Noul Testament, dar şi pe cartea cu viziunile călugăriţei  Anne Catherine Emmerich (1774-1824), în care Mântuitorul este condamnat la moarte, dar mai întâi este forţat să îndure tortura, bătaia, batjocura şi să care crucea spre Golgota, unde este pironit pe aceasta pentru a muri prin asfixiere şi hemoragie. 

A fost o mare producţie a regizorului Mel Gibson după filmele The Man Without a Face din 1993 şi Braveheart din 1995 .

Filmul religios a ajuns în cinematografe pe 25 februarie 2004, când a obţinut o sumă mare de box office de peste 612 milioane de dolari în întreaga lume, pe baza unui buget de 30 de milioane de dolari. 

Potrivit Today, Caviezel a petrecut opt ​​ore pe scaunul de machiaj pentru a-i simula rănile din cap până în picioare ale Mântuitorului. 

Într-o secvenţă deosebit de tulburătoare, Iisus este biciuit, iar mâinile şi picioarele lui sunt pironite pe cruce în scena violentă a răstignirii prin efecte speciale. 

Gibson le-a spus actorilor care îi interpretau pe soldaţii romani să lovească un stâlp aflat în spatele lui Caviezel care era gol şi încătuşat, pentru a edita apoi imaginile ca şi cum ei îl loveau pe personaj.

Cu toate acestea, unul dintre aceşti actori a ratat stâlpul accidental şi l-a lovit în schimb pe actor.

Caviezel a dezvăluit că lovitura l-a durut atât de tare, încât că a înjurat.

„Poate că îl interpretez pe Iisus, dar m-am simţit ca Satana în acel moment”, a spus actorul. El a ţipat de agonie, strigând obsenităţi. 

Notă - Trailerul conţine scene sângeroase. Filmul „Patimile lui Hristos” nu este recomandat minorilor şi persoanelor sensibile.  

A mai fost lovit accidental peste mână, fiindu-i ruptă pielea de la încheietura mâinii.

Actorii soldaţi romani au folosit beţe fără cozile de piele, iar Caviezel s-a prefăcut că este lovit.

Capetele bicilor au fost adăugate ulterior cu efecte speciale şi rănile de machiaj au fost acoperite digital până când loviturile au fost aplicate pentru a da iluzia că au apărut după ce pielea sa era lovită. 

Din păcate, durerea pe care a îndurat-o Caviezel în timp ce filma nu s-a încheiat aici. A trebuit să atârne aproape gol de o cruce la temperaturi mici, timp de câteva săptămâni. 

Caviezel a fost chiar lovit de fulger în timpul secvenţei cu Predica de pe Munte. Un halo de la Soare a fost surprins în cameră, scena fiind introdusă în film, ca şi cum Iisus avea o aură. 

Chiar şi-a luxat umărul purtând crucea, a făcut pneumonie, o infecţie pulmonară şi a avut alte câteva răni. Cu toate acestea, Caviezel se consideră a fi romano-catolic şi susţine că filmul nu se putea realiza „altfel”, potrivit Showbiz CheatSheet

Un alt element şocant al filmului a fost prezentarea Satanei (interpretată de actriţa Rosalinda Celentano) ca un personaj inspirat după Cap- de-Mort din franciza Harry Potter. 

Comingsoon  transmite că la aproape 20 de ani de la lansarea filmului, filmările la continuarea acestuia, intitulată „Patimile lui Hristos: Învierea”  vor debuta în această primăvară, potrivit World of Reel.

Raportul notează, de asemenea, că Jim Caviezel urmează să-şi reia rolul de Iisus Hristos. 

„A trecut mult timp, dar am auzit că Mel Gibson va filma în sfârşit The Passion of the Christ: Resurrection în câteva luni”, relatează Jordan Ruimy.  

Filmul este programat pentru februarie 2024 cel mai devreme şi povestea va prezenta detaliat Învierea lui Hristos, cu un scenariu bazat pe relatările călugăriţei Anne Catherine Emmerich şi Evanghelia Sfântului Ioan din Noul Testament. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici