Fotografii de la prima şedinţă foto a lui Marilyn Monroe, scose la licitaţie

O serie de fotografii de la prima şedinţă foto a lui Marilyn Monroe, pe când nu era cunoscută, vor fi scoase la licitaţie la Los Angeles, pentru plata datoriilor fotografului falimentar

819 afișări
Imaginea articolului Fotografii de la prima şedinţă foto a lui Marilyn Monroe, scose la licitaţie

Fotografii de la prima şedinţă foto a lui Marilyn Monroe, scose la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile din 1946 cu Norma Jeane Dougherty, care avea să devină legendara Marilyn Monroe, vor fi scoase la vânzare în decembrie de casa Julien's Auctions din Beverly Hills, Los Angeles, în urma deciziei unui judecător din florida care s-a ocupat de cazul de faliment al fotografului, potrivit dailymail.co.uk.

Joseph Jasgur semnează aceste fotografii cu Marilyn Monroe, la prima sa şedinţă foto, pe când avea 20 de ani, imagini care nu au fost expuse pentru publicul larg, făcând parte din averea fotografului, implicată în procese în ultimele două decenii, potrivit lui Darren Julien, preşedintele casei de licitaţii.

Fotograful Joseph Jasgur a fost angajat, în 1946, de agenţia de modelling Blue Book, realizând astfel clişeele cu tânăra Norma Jeane.

Casa de licitaţii va putea vinde, în urma deciziei judecătoreşti, imaginile, negativele şi drepturile de autor asupra acestora.

"Este forte greu să evaluezi aşa ceva, pentru că este un lucru rar, şi nu numai pentru un colecţionar", a spus Darren Julien. "Probabil că acestea sunt cele mai semnificative imagini disponibile cu Marilyn, pentru că sunt atât de timpurii, din prima parte a carierei ei, şi pentru că se întâmplă rar să poţi vinde şi drepturile de autor asupra unor asemenea imagini", a mai spus şeful casei de licitaţii, fără a face însă o estimare privind suma cu care vor fi achiziţionate fotografiile.

Imaginile vor fi incluse în licitaţia "'Icons & Idols", care va avea loc în perioada 2 - 4 decembrie, la Beverly Hills.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici