(Galerie Foto/VIDEO) Partida de şah cu tractoare din anul 2022

  • Mai mulţi şoferi de tractoare au participat la o partidă inedită de şah uriaş pe 20 august 2022, în provincia Guadalajara, din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha, Spania
  • Partida s-a desfăşurat pe 25.000 de metri pătraţi de teren agricol, transformat într-o tablă de şah în care tractoarele şi combine secerătoare dădeau viaţă pieselor.
  • Asociaţia en Barbecho a organizat acest meci ca un act de răzbunare pentru a conştientiza administraţiile locale şi guvernamentale cu privire la necesitatea de a acorda mai mult sprijin lumii rurale, pentru ca aceasta să nu dispară şi astfel să combată depopularea.
742 afișări
Imaginea articolului (Galerie Foto/VIDEO) Partida de şah cu tractoare din anul 2022

Hepta -Fotografie de Rafel Martín

Nu este prima partidă de şah cu tractoare. Partida s-a mai desfăşurat în august 2016 şi în 2012. 

Peste 30 de tractoare şi combine au devenit piese ale celei mai mari partide de şah din lume, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Prin acest eveniment sportiv, fermierii vor să aducă un omagiu tuturor acelor oameni care muncesc din greu pe teren.

Peste 2.000 de oameni s-au adunat sâmbătă la cea de-a treia ediţie a şahului gigant cu tractoare, fiind nucleul unui weekend plin de activităţi şi care s-a învârtit în jurul a două zile de festivităţi, prelungit cu un festival de muzică populară şi cu mâncare, evenimentul fiind găzduit de administraţia locală a oraşului Hinojosa. 

Organizat de asociaţia En Barbecho, evenimentul a început cu intenţia de a da un impuls turismului în această zonă şi de a contribui la stoparea depopulării. 

.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici