Gigi Hadid, comentarii controversate pe Instagram: ,,A fi pro-Palestina nu te face antisemit"

Jelena Noura Hadid, cunoscută ca Gigi Hadid, născută pe 23 aprilie 1995, în Los Angeles, California , cu tată palestinian şi mamă olandeză, a fost desemnată în 2016 ca Modelul Internaţional al Anului de British Fashion Council, a avut 45 de apariţii în Vogue internaţional şi câştigă 20 de milioane de dolari. Manechinul susţine cauza palestinienilor de-aşi forma un stat separat de Israel.

658 afișări
Imaginea articolului Gigi Hadid, comentarii controversate pe Instagram: ,,A fi pro-Palestina nu te face antisemit"

Gigi Hadid, Instagram

Gigi Hadid a fost criticată de Israel după ce a distribuit o declaraţie despre războiul Israel-Hamas în desfăşurare.

Supermodelul de origine olandezo-palestiniană, în vârstă de 28 de ani, a scris pe Instagram că a sprijini Palestina nu te face antisemit şi nici susţinător pro-Hamas, mişcarea teroristă care a comis atacuri sângeroase pe 7 octombrie 2023.

„Nu este nimic curajos în masacrul israelienilor de către Hamas. A condamna Hamas pentru ceea ce este (ISIS) nu este anti-Palestina şi a sprijini israelienii în lupta lor împotriva teroriştilor barbari este ceea ce trebuie făcut”.

Potrivit Independent, contul oficial al guvernului din Israel a criticat-o însă: „@gigihadid Ai dormit săptămâna trecută? Sau este bine să închizi ochii când bebeluşii evrei sunt măcelăriţi în casele lor? Tăcerea ta a fost foarte clară cu privire la locul în care te afli".

Într-o postare ulterioară, statul Israel a distribuit o imagine a ceea ce părea a fi sânge pe podea, lângă jucăriile şi îmbrăcămintea pentru copii.

A etichetat-o pe Gigi Hadid,  adăugat: „Dacă nu condamni acest lucru, cuvintele tale nu înseamnă nimic”.

La 10 octombrie, ea a condamnat „terorizarea oamenilor nevinovaţi” şi a scris că visul ei pentru o Palestina liberă nu sunt în preţul poporului evreu.

„Deşi am speranţe şi vise pentru palestinieni, niciunul dintre ele nu include rănirea unei persoane evreieşti”, a mai scris Hadid pe Instagram.

 

„Mă rog pentru siguranţa unor vieţi nevinovate, întotdeauna”, a încheiat Hadid declaraţia ei.

Atât Gigi, cât şi sora ei supermodel, Bella Hadid, au spus susţinerea lor pentru mişcarea ,,Palestina Liberă". Tatăl lor, dezvoltatorul imobiliar american Mohamed Anwar Hadid, este un imigrant palestinian.

La 17 octombrie, TMZ a raportat că familia Hadid - inclusiv fratele lor, Anwar Hadid şi mama Yolanda Hadid - au „primit ameninţări cu moartea pentru sprijinul acordat Palestinei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici