Greva actorilor de la Hollywood. Greviştii analizează „oferta finală” a studiourilor de film şi TV

  • O înţelegere privind soluţionarea grevei actorilor de film şi televiziune ar putea fi iminentă.
  • Peste 5000 de membri au susţinut o petiţie online care îndeamnă Sindicatul să adopte o poziţie fermă în negocieri pentru a obţine un acord final.
  • Reprezentanţii studiourilor Disney, Netflix, NBC Universal şi Warner Bros. Discovery au fost implicaţi activ în negocieri.
128 afișări
Imaginea articolului Greva actorilor de la Hollywood. Greviştii analizează „oferta finală” a studiourilor de film şi TV

O înţelegere privind soluţionarea grevei actorilor de film şi televiziune, care durează de 113 zile, ar putea fi iminentă, pe măsură ce Sindicatul SAG-AFTRA (uniunea care îi reprezintă pe actori) a anunţat că analizează oferta finală prezentată de studiourile de film şi televiziune din Hollywood, inclusiv Disney, Netflix, NBC Universal şi Warner Bros. Discovery, potrivit CNN.

Greva a început pe 14 iulie 2023 şi a implicat aproximativ 160 000 de actori care s-au alăturat scriitorilor într-o acţiune fără precedent împotriva studiourilor pentru a obţine o compensaţie mai bună pentru munca lor în serialele şi filmele difuzate pe platformele digitale. Pe lângă aspectele financiare, actorii au căutat îmbunătăţirea beneficiilor şi restricţii privind utilizarea AI în industrie, care este considerată o potenţială ameninţare la adresa siguranţei locurilor de muncă.

Deşi s-au înregistrat progrese în timpul lunilor de negocieri, rămâne neclar dacă se va ajunge la o înţelegere, iar orice acord ar necesita ratificarea membrilor uniunii.

Peste 5000 de membri au susţinut o petiţie online care îndeamnă Sindicatul să adopte o poziţie fermă în negocieri pentru a obţine un acord final care să se alinieze cu cerinţele iniţiale. Unii actori de seamă de la Hollywood, printre care George Clooney şi Tyler Perry, s-au oferit să plătească cotizaţii sindicale suplimentare pentru a pune capăt grevei, în timp ce cerinţele uniunii pentru o creştere salarială de 11% au fost un punct semnificativ de dispută, studiourile fiind de acord cu o creştere de 5%.

Bob Iger de la Disney, David Zaslav de la Warner Bros. Discovery, Ted Sarandos de la Nettfix şi Donna Langley de la NBC Universal au fost implicaţi activ în negocieri, reflectând importanţa acestei greve pentru sectorul de divertisment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici