Jane Fonda a dezvăluit că are cancer şi face chimioterapie

Jane Fonda a dezvăluit că are cancer şi face chimioterapie. Într-o postare adresată celor 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actriţa în vârstă de 84 de ani a spus că are limfom non-Hodgkin.

1853 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda a dezvăluit că are cancer şi face chimioterapie

Jane Fonda, Facebook

Fonda l-a descris ca fiind "un cancer foarte uşor de tratat... aşa că mă simt foarte norocoasă", potrivit BBC.

Actriţa a folosit postarea sa pentru a evidenţia starea sistemului de sănătate din SUA şi a spus că va continua cu activismul său pentru climă.

Ea a scris că se simte norocoasă pentru că are asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente: "Îmi dau seama, şi este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect".

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a scos în evidenţă importanţa comunităţii pentru ea.

"Cancerul este un profesor şi sunt atentă la lecţiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanţa comunităţii. De a creşte şi de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea - aproape 85 de ani - ne învaţă cu siguranţă importanţa adaptării la noile realităţi. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot", a scris Fonda.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puţin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic - vasta reţea de vase şi glande din organism.

Fonda a scris că va face 6 luni de chimioterapie, dar "nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă".

Actriţa premiată cu Oscar şi-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five şi On Golden Pond. Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.

Fonda este cunoscută şi ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam.

Recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea şi-a petrecut Ziua Recunoştinţei printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici