Mexic devine cea mai solicitată destinaţie exotică de circuit cultural a acestui an

Mexic a revenit în preferinţele turiştilor români drept una dintre destinaţiile îndepărtate de toamnă. În acest an s-a înregistrat o creştere de 30% a cererii faţă de anul trecut. Cancun este cea mai căutată staţiune de către români de pe continentele americane.

165 afișări
Imaginea articolului Mexic devine cea mai solicitată destinaţie exotică de circuit cultural a acestui an

Cancun Strand Luftbild. Autor-dronepicr

În acest an s-a înregistrat o cerere mult mai mare pentru Mexic, în special pentru circuitele turistice, creşterea pentru tot anul 2022 fiind estimată la 30% faţă de anul 2021, potrivit consultanţilor DAL Travel.

Cel mai solicitat circuit la acest final de an este „Mexic – marele circuit” – Pe urmele aztecilor şi mayaşilor (26 noiembrie – 10 decembrie, 15 zile). Traseul cuprinde Mexico City – Teotihuacan – Cholula – Puebla de los Angeles – Tuxtla Gutierez – Canionul Sumidero – San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Campeche – Uxmal – Merida – Chichen Itza – Riviera Maya. Circuitul costă 2850 de euro de persoană şi include cazări la hoteluri de 4 şi 5 stele.

Alături de excursii şi de nenumărate vizite, turiştii români sunt atraşi de Cancun, poate cea mai celebră staţiune de litoral a Mexicului care, la ora actuală, este cea mai populară staţiune pentru români de pe cele două continente americane.

Topul atracţiilor turistice ale Mexicului preferate de români:

1. Mexico City – megaoraşul cu o populaţie mai mare ca a României
2. Chichen Itza - una dintre cele 7 noi minuni ale lumii
3. Teotihuacan – unul dintre cele mai puternice centre culturale prehispanice din Mesoamerica şi cel mai vizitat sit arheologic din Mexic
4. Staţiunea Cancun – destinaţia cea mai căutată pentru sejururi la plajă
5. Palenque – zona arheologică mistică din plină junglă, cel mai mare şi cel mai faimos dintre siturile mayaşe
6. Situl arheologic Uxmal - una dintre cele mai impresionante colecţii de arhitectură mayaşă
7. Canionul de Cupru (Copper Canyon) - o minune a naturii din munţii Sierra Madre de Vest, din nordul Mexicului
8. Oraşul Oaxaca – paradisul ascuns al Mexicului
9. Oraşul colonial Campeche, cu clădiri pastelate, străzi înguste pietruite, metereze fortificate şi conace bine conservate
10. Cascadele Agua Azul - renumite pentru culoarea lor de un albastru uimitor.

În 2021, Mexic a înregistrat 32 de milioane de turişti străini, în creştere cu peste 30% comparativ cu 2020, când înregistra 23,3 milioane de turişti străini, cu o scădere de aproape 50% generată de pandemie faţă de 2019.

De asemenea, Mexicul a găzduit peste 25 de milioane de vizitatori internaţionali în primele cinci luni ale anului 2022, cu 25,9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici