Palatul Buckingham acuzat că refuza să angajeze imigranţi de culoare sau străini în funcţii înalte

  • Palatul Buckingham a refuzat să angajeze „imigranţi de culoare sau străini” la birouri sau în funcţii înalte, cel puţin până la sfârşitul anilor 1960.
  • Casa Regală a obţinut derogăride la legi împotriva discriminării.
  • Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au acuzat familia regală de rasism, într-un interviu şocant acordat realizatoarei Oprah Winfrey în urmă cu cîteva luni.
534 afișări
Imaginea articolului Palatul Buckingham acuzat că refuza să angajeze imigranţi de culoare sau străini în funcţii înalte
Palatul Buckingham a refuzat să angajeze „imigranţi de culoare sau străini” la birouri sau în funcţii înalte, cel puţin până la sfârşitul anilor 1960 şi a obţinut derogăride la legi împotriva discriminării, a dezvăluit joi The Guardian, citat de Le Fiagro.
 
Ziarul a investigat utilizarea procedurii de consimţământ regal - prin care monarhul britanic trebuie să dea undă verde oricărei legi care îi afectează prerogativele sau interesele înainte ca aceasta să fie dezbătută de parlamentari - atunci când a aflat că Palatul Buckingham a negociat clauze care o scuteau pe regina Elizabeth a II-a de legea adoptată în 1968 împotriva discriminării.
 
Într-o notă din Arhivele Naţionale, un oficial al Ministerului de Interne povesteşte cum unul dintre consilierii superiori ai reginei, Lord Tryon, i-a spus că palatul nu angajează oameni din minorităţi etnice în funcţii guvernamentale. Lordul Tryon declara că palatul îşi va da consimţământul la proiectul de lege privind discriminarea rasială dacă i s-ar acorda derogări similare cu cele ale corpului diplomatic, care putea respinge o cerere dacă persoana locuia în Marea Britanie de mai puţin de cinci ani.
 
Angajarea „oamenilor de culoare în poziţii de slujitori” a fost, pe de altă parte, autorizată, specifică nota. 
 
Chiar şi astăzi, regina şi Casa Regală sunt oficial scutite de această lege împotriva discriminării. Dar se conformează "în principiu şi de fapt," a declarat joi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. 
 
„Acest lucru se reflectă în diversitatea, incluziunea şi demnitatea practicilor familiei regale,” a asigurat el. „Afirmaţiile bazate pe relatări de mâna a doua despre conversaţii care datează de peste 50 de ani nu ar trebui utilizate pentru a trage concluzii despre cum merg lucrurile astăzi”, a adăugat el.
 
Dezvăluirile vin la doar câteva luni după ce prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au acuzat familia regală de rasism, într-un interviu şocant acordat realizatoarei Oprah Winfrey. Aceştia au povestit că un membru al familiei regale era îngrijorat de culoarea pielii pe care fiul lor Archie ar putea să o aiba. Prinţul William a reacţionat susţinând că familia regală „nu este deloc o familie rasistă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici