Plănuieşti să călătoreşti singur? Iată o destinaţie pentru o aventură solo

  • Clasată drept una dintre destinaţiile de top din Europa, Istanbul oferă o gamă largă de activităţi şi experienţe pentru vizitatorii care călătoresc singuri.
  • Datorită diversităţii nesfârşite şi a atmosferei primitoare a oraşului, cei care călătoresc solitari vor concluziona că Istanbul – este o destinaţie plăcută, vibrantă şi uşor de navigat, recomandată de multe publicaţii de călătorie de renume mondial pentru 2024.
  • Metropola îi invită pe turişti să exploreze oraşul şi să descopere muzee, monumente, programe speciale de expoziţii, pitoresc străzi, hoteluri de lux, restaurante cu stele Michelin şi opţiuni de cumpărături de lux.
2191 afișări
Imaginea articolului Plănuieşti să călătoreşti singur? Iată o destinaţie pentru o aventură solo

Istanbul, destinaţie perfectă pentru călătorii solo

Două continente, un singur oraş

Dacă este prima ta vizită la Istanbul – singurul oraş din lume construit pe două continente – începe din Peninsulă. Zona adăposteşte numeroase monumente, inclusiv Moscheea Hagia Sofia (Ayasofya) şi Bazilica Cisternă (Yerebatan Sarnıcı), precum şi Palatul Topkapı (Topkapı Sarayı) şi Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii).

Muzeul de Arheologie de la Istanbul (İstanbul Arkeoloji Müzesi), situat în grădina Palatului Topkapı, este o vizită obligatorie pentru oricine este curios şi doreşte să descopere mai multe despre patrimoniul arheologic al Turciei.

Desigur, nicio excursie la Istanbul nu este completă fără o vizită la Marele Bazar vechi de secole (Kapalıçarşı). În mod similar, avem şi Bazarul de Mirodenii (Mısır Çarşısı) din Eminönü care oferă vizitatorilor o experienţă unică de cumpărături într-un cadru istoric. După ce aţi gustat – şi poate cumpăraţi – diverse mirodenii, ceaiuri din plante, fructe şi legume uscate sau alte delicatese la bazar, vă puteţi urca pe o barcă la terminalul de feriboturi din apropiere pentru a parcurge un tur al Bosforului, unde veţi fi întâmpinaţi de legendarul Turn al Fecioarei (Kız Kulesi), prima dintre multele privelişti splendide de-a lungul Bosforului.

Experienţe unice ale oraşului

Puteţi ajunge la Karaköy, o destinaţie turistică populară cunoscută pentru muzeele sale, portul modern de croazieră Galataport İstanbul şi pentru centrul său comercial din aer liber. De asemenea, puteţi vizita Muzeul de Artă Modernă İstanbul (İstanbul Modern Sanat Müzesi), proiectat de arhitectul Renzo Piano. İstanbul Modern este primul muzeu de artă modernă şi contemporană din Turcia.

Puteţi merge la Muzeul de Pictură şi Sculptură de la İstanbul (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi), primul şi cel mai cuprinzător muzeu de arte plastice din Turcia.

Un alt obiectiv turistic de pus pe agenda voastră este cartierul Galata, cunoscut pentru buticuri sale iar odată ce ajungeţi acolo merită să vizitaţi Turnul Galata (Galata Kulesi). Odată ce îl vizitaţi la interior, vă puteţi bucura de privelişti panoramice ale metropolei.

Vizitaţi şi bulevardul Istiklal, cea mai faimoasă stradă a oraşului. De acolo puteţi călători cu emblematicul tramvai roşu sau vă puteţi plimba printre numeroase hanuri istorice sau biserici. Tot acolo merită să faceţi un mic popas pentru a gusta renumita cafea turcească . În plus, băile turceşti tradiţionale (hamam) din cartierele Karaköy, Sultanahmet, Cağaloğlu, Beyoğlu şi Beşiktaş sunt locurile perfecte pentru a te relaxa şi a te bucura de o experienţă memorabilă.

Aventuri solo pline de aromă

İstanbul este o destinaţie ideală pentru călătoriile solo datorită gastronomiei pe care o are de oferit. İstanbul îmbrăţişează diverse experienţe culinare, de la mâncare stradală la taverne tradiţionale şi restaurante cu stele Michelin. Multe dintre restaurantele rafinate ale oraşului, conduse de femei bucătari, oferă interpretări clasice şi inovatoare ale mâncărurilor internaţionale şi ale reţetelor milenare ale Anatoliei.

Pe partea europeană a Bosforului, puteţi lua masa la restaurantele exclusiviste specializate pe preparatele din peşte iar de-a lungul liniilor Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek şi Sarıyer puteţi savura o masă consistentă compusă din fructe de mare şi aperitive regionale.

Totuşi dacă sunteţi pasionaţi de ”street food”, aici veţi găsi o gamă cuprinzătoare de arome de la kokoreç, döner şi cartofi copţi (kumpir) până la midii prăjite sau umplute disponibile în cartierele Taksim şi Beşiktaşşi la piaţa Kadıköy din partea anatoliană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici