Premieră: Echipă 100% românească, în luptă pentru cea mai mare competiţie de Counter-Strike din lume

O echipă 100% românească începe luni primele meciuri de calificare pentru cea mai mare competiţie de Counter-Strike din lume, PGL Major, care va avea loc în Copenhaga în martie.

189 afișări
Imaginea articolului Premieră: Echipă 100% românească, în luptă pentru cea mai mare competiţie de Counter-Strike din lume

Sursă foto: Facebook/Nexus Gaming

Nexus Gaming începe luni, în premieră pentru o echipă românească de esports, campania de calificare la cea mai prestigioasă competiţie de Counter-Strike din lume. RMR (Regional Major Rankings) se joacă la Bucureşti până pe data de 22 februarie, fără spectatori.

Din cele 32 de echipe din Europa şi zona CIS care joacă în Capitală, doar 17 se vor califica la Major.

Dacă vor merge mai departe, românii de la Nexus vor participa în martie la PGL Major în Copenhaga, unde cele mai bune 24 de echipe din lume concurează pentru premii în valoare totală de 1,25 de milioane de dolari.

Echipa românească este compusă din Cătălin „BTN” Stănescu, Adrian „Xellow” Guţă, Cosmin „ragga” Teodorescu, Alexandru „s0und” Ştefan şi Ersin „Ersin” Chiriac. Ei vor juca luni primul meci din grupa RMR B împotriva Astralis, echipa daneză considerată cea mai mare din istoria jocului. Astralis au în palmares 4 Major-uri câştigate, dintre care 3 titluri la rând. Din grupă mai fac parte echipe valoroase precum Vitality, Heroic, OG, GamerLegion sau Cloud 9. În funcţie de rezultatul primei partide, cei de la Nexus vor afla numele viitoarei adversare.

Pentru a se califica la Major-ul din Copenhaga, Nexus trebuie să obţină 3 victorii în aceste zile, iar dacă va pierde 3 partide, va fi eliminată din competiţie.

„În acest moment, după calificările din prima grupă, RMR A, România are deja 2 jucători români calificaţi la Major cu echipele la care activează. Adam „adamS” Marian, fost jucător al echipei Nexus, membru al echipei spaniole KOI şi Mihai „iM” Ivan, şi el fost jucător al echipei Nexus, membru al echipei ucrainene Na’Vi, au obţinut calificarea la Major dupa 3 victorii şi 1 înfrângere. Mihai Ivan este pentru a treia oară prezent consecutiv la un turneu Major, anul trecut ajungând până în finală şi devenind astfel vicecampion mondial alături de echipa la care activa în acel moment, GamerLegion”, potrivit unui comunicat semnat de Bucharest Gaming Week.

În aceste zile îşi mai joacă şansa la calificare încă alţi doi români, posibili adversari ai celor de la Nexus în rundele următoare. Este vorba despre Iulian „regali” Herjali, membru al echipei daneze OG şi Sebastian „volt” Maloş, jucător al echipei germane GamerLegion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici