Scandalul legat de dreptul la avort: solistul trupei Green Day va renunţa la cetăţenia americană

Solistul trupei Green Day a anunţat în timpul unui concert că vrea să renunţe la cetăţenia americană în urma deciziei Curţii Supreme de Justiţie a SUA care a eliminat dreptul femeilor de a face avort, potrivit CNN.

460 afișări
Imaginea articolului Scandalul legat de dreptul la avort: solistul trupei Green Day va renunţa la cetăţenia americană

Scandalul legat de dreptul la avort: solistul trupei Green Day va renunţa la cetăţenia americană

Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, le-a spus fanilor prezenţi la un concert că intenţionează să renunţe la cetăţenia americană ca urmare a deciziei Curţii Supreme de Justiţie a SUA de a anula cauza Roe vs. Wade, o decizie controversată care elimină dreptul constituţional la avort la nivel naţional.

În timpul unui spectacol care a avut loc pe stadionul London Stadium din Marea Britanie, Armstrong şi-a exprimat frustrarea, folosind cuvinte obscene şi anunţând mulţimea că renunţă la cetăţenie şi se mută în Anglia.

El a continuat spunând că există „prea multă prostie în lume ca să mă întorc în acea mizerabilă ţară", înainte de a-şi îndemna fanii să fie pregătiţi pentru alte anunţuri.

„Nu vreau să mă întorc în America. Veţi avea parte de mult mai mult de la mine în zilele următoare", a spus cântăreţul.

Armstrong este unul dintre numeroşii artişti americani care s-au pronunţat în ultimele zile cu privire la anularea hotărârii Roe vs. Wade. La Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, mai mulţi artişti, printre care Phoebe Bridgers, Billie Eilish, Kendrick Lamar şi Olivia Rodrigo, au ţinut să condamne decizia Curţii Supreme de Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici