Tricoul lui Maradona, „Mâna lui Dumnezeu”, vândut cu peste 7 milioane de lire sterline la licitaţie

Tricoul lui Diego Maradona, „Mâna lui Dumnezeu”, care a provenit din colecţia mijlocaşului englez Steve Hodge, care i-a trimis involuntar mingea lui Maradona, a fost vândut cu peste 7 milioane de lire sterline la licitaţie.

203 afișări
Imaginea articolului Tricoul lui Maradona, „Mâna lui Dumnezeu”, vândut cu peste 7 milioane de lire sterline la licitaţie

Tricoul lui Maradona, „Mâna lui Dumnezeu”, vândut cu peste 7 milioane de lire sterline la licitaţie

Tricoul purtat de Diego Maradona atunci când a marcat două dintre cele mai memorabile goluri din lume, pentru a elimina Anglia de la Cupa Mondială din 1986, a fost vândut la licitaţie cu peste 7 milioane de lire sterline.

Tricoul „Mâna lui Dumnezeu” a fost vândut cu peste 7 milioane de lire sterline la licitaţie.

În timpul sfertului de finală de pe stadionul Aztec din Mexic, mingea a lovit clar braţul jucătorului argentinian înainte de a se cuibări în plasă pentru primul gol, care a devenit cunoscut sub numele de „mâna lui Dumnezeu”.

La vremea respectivă, atacantul a descris golul ca fiind făcut „un pic cu capul lui Maradona şi un pic cu mâna lui Dumnezeu”.

În timpul meciului, marele fotbalist, care a murit în 2020, a marcat „golul secolului”, când a driblat o mulţime de jucători ai Angliei înainte de a înscrie împotriva portarului Peter Shilton, în victoria cu 2-1 în Mexico City, în drumul spre câştigarea turneului de către echipa sa.

Tricoul a fost vândut pentru 7.142.500 de lire sterline, marcând un nou record de licitaţie pentru un obiect de memorialistică sportivă, potrivit Sotheby's.

Brahm Wachter, şeful departamentului de colecţii moderne şi de îmbrăcăminte de stradă de la Sotheby's, a declarat că a existat un „entuziasm nefiltrat” în timpul licitaţiei:

El a spus: „Acest tricou istoric este o amintire tangibilă a unui moment important nu numai în istoria sportului, ci şi în istoria secolului XX. În săptămânile care au trecut de când am anunţat licitaţia, am fost invadaţi de fani ai sportului şi colecţionari deopotrivă, entuziasmaţi, iar acest entuziasm nefiltrat s-a reflectat în licitaţie. Acesta este, fără îndoială, cel mai râvnit tricou de fotbal care a ajuns vreodată la licitaţie şi, prin urmare, este potrivit ca acesta să deţină acum recordul de licitaţie pentru orice obiect de acest gen”.

Tricoul a provenit din colecţia mijlocaşului englez Steve Hodge, care i-a trimis involuntar mingea lui Maradona înainte de momentul „Mâna lui Dumnezeu”.

Hodge a fost jucătorul cu care Maradona a făcut schimb de tricouri după meci.

Era începutul reprizei a doua când Maradona l-a învins pe Shilton la minge şi şi-a folosit mâna pentru a direcţiona mingea pe lângă portarul Angliei şi a trimis-o în plasă.

Momentul avea să-i revolte pe fanii englezi pentru mulţi ani de acum încolo, dar nimeni nu a putut nega strălucirea argentinianului patru minute mai târziu, când a luat mingea în apropierea liniei de mijloc şi a învins cinci jucători englezi înainte de a înscrie.

Gary Lineker avea să dea speranţe Angliei cu un gol mai târziu în timpul reprizei, dar echipa antrenorului Bobby Robson nu a reuşit să găsească egalarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici