Un rapper cunoscut şi-a dat în judecată fotograful. Ce gest a făcut acesta

  • Rapperul Jay-Z l-a dat în judecată pe fotograful care i-a semnat coperta albumului de debut.
  • Motivul invocat este că fotograful a continuat să vândă imagini care seamănă cu ceea ce a realizat pentru discul său ”Reasonable Doubt”.
1067 afișări
Imaginea articolului Un rapper cunoscut şi-a dat în judecată fotograful. Ce gest a făcut acesta

Un rapper cunoscut şi-a dat în judecată fotograful. Ce gest a făcut acesta

Jay-Z a intentat un proces împotriva lui Jonathan Mannion, fotograful din spatele fotografiei de copertă a albumului său de debut ”Reasonable Doubt”, din 1996, pentru că a continuat să vândă acele imagini fără permisiune sa.

Jay-Z cere ca Mannion să întrerupă utilizarea numelui şi imaginii sale. Rapperul caută, de asemenea, „daune compensatorii, daune consecutive, profituri pierdute şi/sau reţinerea profitului lui Mannion”.

Potrivit documentelor din instanţă obţinute de Billboard, se afirmă că este „ironic faptul că un fotograf ar trata imaginea unui adolescent necunoscut anterior, acum cu un succes extraordinar, ca o proprietate care trebuie stoarsă pentru fiecare dolar pe care îl poate produce. Acest lucru se încheie astăzi”.

Afirmaţia susţine că utilizarea lui Mannion a imaginii asemănptoare lui Jay-Z încalcă drepturile de confidenţialitate ale vedetei.

„Domnul Mannion a creat imagini iconice ale domnului Carter de-a lungul anilor şi este mândru că aceste imagini au ajutat la definirea artistului care este Jay-Z astăzi", a spus avocata lui Mannion, Sara Hsia.

„Dl. Mannion are cel mai mare respect pentru domnul Carter şi pentru lucrările sale şi se aşteaptă ca acesta să respecte în mod similar drepturile artiştilor şi creatorilor care l-au ajutat să atingă înălţimile la care a urcat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici