10 lucruri pe care un şef bun nu ar trebui să le spună niciodată subalternilor. Ce variante propun experţii

"Când tu eşti şeful, tu eşti cel responsabil, tu conduci nava, iar cuvintele tale au cea mai mare greutate. Alege-le cu înţelepciune", scrie Businessinsider.com, care a verificat portalul de resurse umane Superperformance, publicaţia online US News şi Intuit, un blog pentru afaceri de succes, pentru a vedea ce părere au experţii în resurse umane şi în management despre comunicarea cu angajaţii, informează Gândul.

1153 afișări
Imaginea articolului 10 lucruri pe care un şef bun nu ar trebui să le spună niciodată subalternilor. Ce variante propun experţii

10 lucruri pe care un şef bun nu ar trebui să le spună niciodată subalternilor. Ce variante propun experţii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Nu pot face nimic

De obicei această declaraţie înseamnă "Nu sunt dispus să fac nimic". În loc de asta, puneţi angajatului întrebarea mult mai productivă "Cum sugerezi să abordăm această problemă?" Ascultaţi-l şi porniţi de acolo, sună îndemnul celor de la Businessinsider.com adresat şefilor.

Întotdeauna am făcut aşa

Un angajat ar putea sugera existenţa unui metode mai bune. În loc să ignoraţi ideea lui, încercaţi-o timp de o săptămână. În acest timp, comunicaţi cu angajatul. Spuneţi-i modul în care ideea este sau nu este aplicabilă. Veţi înţelege mai bine amândoi motivul pentru care este mai bine să adoptaţi, sau nu, noua practică.

Nimeni, în afară de tine, nu se plânge

Doar pentru că nimeni altcineva nu a venit înainte să se plângă de ceva, nu înseamnă că ceilalţi sunt mulţumiţi. Recunoaşteţi că a fost dificil pentru angajat să vi se adreseze. Întrebaţi dacă alţii simt la fel. Dacă este clar că este o problemă împărtăşită şi de alţii, cereţi sugestii despre cum să o rezolvaţi.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici