“2x2 Race”, singurul maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară: Aproape 500 de participanţi, în 2016

Cursa de alergare montană “2x2 Race” va avea loc în zona Bâlea Lac, judeţul Sibiu, în data de 20 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. 500 de persoane vor participa la singurul maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară, Negoiu (2.535 m) şi Moldoveanu (2.544 m).

322 afișări
Imaginea articolului  “2x2 Race”, singurul maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară: Aproape 500 de participanţi, în 2016

“2x2 Race”, singurul maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară: În acest an participă 500 de persoane (Imagine: skyrunning.ro)

"2x2 Race" se desfăşoară integral la peste 2.000 de metri, ceea ce o face unică în Europa şi una dintre puţinele din lume care înregistrează aceste valori. Cea mai joasă altitudine la care se aleargă este Bâlea Lac, la o altitudine de 2.039 m.

2x2 Race este un „ultra-sky marathon” şi cea mai dificilă cursă de alergare montană din România. Spre deosebire de un maraton obişnuit, un ultra-sky maraton depăşeşte de regulă distanţa celor 42 de km, variind între 45 – 47 de km. Cea mai importantă caracteristică a unei astfel de competiţii este diferenţa de nivel care se măsoară cu ajutorul unor dispozitive GPS precis calibrate, menite să înregistreze în altitudine toate urcările şi coborârile de pe traseu. În cazul 2x2 Race, diferenţa pozitivă de nivel – singura care se ia în calcul – este de 4.200 – 4.500 de m.

Ultra-maratoanele se desfăşoară pe teren acccidentat, care variază de la poteci de pământ prin pădure, până la roci dure, calcaroase, marmure, şist cristalin, etc. Altitudinea la care se desfăşoară concursurile de acest gen dictează şi tipul de teren, el putând să difere de la pădure şi goluri alpine la creste şi stânci cu grad înalt de dificultate. La "2x2 Race" se aleargă doar în gol alpin şi în proporţie de 80% pe stânci cu grad înalt de dificultate.

La evenimentul din acest an, a cincea ediţie, şi-au anunţat deja participarea 468 de concurenţi la cele două categorii de concurs: cursa lungă, 2X2 de peste 40 de km şi la cea scurtă, X2, de aproximativ 20 de km.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici