A apărut testamentul lui Michael Jackson

Michael Jackson a prevăzut, potrivit unui proiect de testament, redactat în 2002, împărţirea bunurilor sale între mama sa, cei trei copii ai lui şi una sau mai multe fundaţii de caritate, nelăsându-i nimic tatălui său, Joseph Jackson, a scris, marţi, cotidianul Wall Street Journal.

441 afișări
Imaginea articolului A apărut testamentul lui Michael Jackson

A apărut testamentul lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un avocat al cântăreţului decedat în urmă cu cinci zile, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, deţine acest document, care exprimă ultimele dorinţe ale starului şi care ar putea fi prezentat în faţa unui tribunal din Los Angeles în cursul zilei de joi, potrivit cotidianului american citat.

Executorii acestui testament vor fi avocatul John Branca şi producătorul muzical John Mclain, un prieten apropiat al cântăreţului, se indică în acelaşi articol.

John Branca, care a lucrat pentru "Regele muzicii pop" din 1980 până în 2006 şi care a fost reangajat de Michael Jackson cu o săptămână înainte de moartea sa, a fost persoana care a redactat acest testament, scrie Wall Street Journal.

Părinţii cântăreţului au declarat că ei nu au văzut încă acest testament, potrivit avocatului acestora.

Joseph Jackson, tatăl lui Michael Jackson, cu care starul nu avea o relaţie foarte apropiată, nu este trecut în testament, indică Wall Street Journal.


Moştenirea lui Michael Jackson riscă să devină o adevărată "bătaie de cap" din punct de vedere juridic şi financiar, ţinând cont de complexitatea averii sale - care include şi 50% din acţiunile Sony/ATV Music Publishing -, dar şi de datoriile sale, evaluate de presa americană la aproximativ 500 de milioane de dolari.

Wall Street Journal nu precizează, însă, dacă în acest testament este indicat şi numele celui care va primi custodia copiilor starului.

Luni, Curtea Superioară din Los Angeles a acordat mamei starului, Katherine Jackson, custodia temporară a celor trei copii ai lui - Prince Michael, în vârstă de 12 ani, Paris, în vârstă de 11 ani, şi Prince Michael II, în vârstă de şapte ani -, desemnând-o, totodată, şi administratorul provizoriu al averii acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici