"A Day in the Life", cea mai bună piesă a trupei The Beatles

Piesa "A Day in the Life", compusă de John Lennon şi Paul McCartney în 1967, s-a clasat pe prima poziţie în Topul 100 al celor mai bune cântece lansate de trupa The Beatles, alcătuit de revista Rolling Stone.

85 afișări
Imaginea articolului "A Day in the Life", cea mai bună piesă a trupei The Beatles

"A Day in the Life", cea mai bună piesă a trupei The Beatles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe locul al doilea s-a clasat single-ul "I Want to Hold Your Hand", lansat în 1963, iar locul al treilea a revenit cântecului "Strawberry Fields Forever".

Topul "The Beatles: 100 Greatest Songs" a fost alcătuit de editorii celebrei reviste muzicale pentru a marca împlinirea a 40 de ani de la lansarea celui de-al 12-lea album de studio al trupei britanice, care a fost şi ultimul, intitulat "Let It Be" (1970).

"Lennon, McCartney şi Harrison aveau standarde uimitor de înalte în calitate de compozitori", scria Elvis Costello într-un articol introductiv publicat în revista Rolling Stone.

"Apoi, ei au început să crească: de la versuri simple de dragoste la poveşti complexe pentru adulţi şi până la idei mai profunde, pe care nu te-ai aştepta să le descoperi în versurile unor piese pop", a adăugat acesta.

Cântecul "Yesterday", compus de Paul McCartney în 1965, s-a clasat pe locul al patrulea, iar "In My Life", extras de pe albumul "Rubber Soul", a ocupat poziţia a cincea.

Topul 10 a fost completat, în ordine, de alte piese celebre: "Something", "Hey Jude", "Let It Be", "Come Together" şi "While My Guitar Gently Weeps".

The Beatles, format din Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr, a fost unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici