A devenit milionară peste noapte! Cum a ajuns o bătrână de 84 de ani în posesia unei sume uriaşe

Gloria Mackenzie, în vârstă de 84 de ani, care locuieşte în Florida, în sud-estul Statelor Unite, este fericita câştigătoare a potului de 590,5 milioane de dolari care a fost pus în joc în mai la loteria americană, au anunţat autorităţile statale miercuri.

293 afișări
Imaginea articolului A devenit milionară peste noapte! Cum a ajuns o bătrână de 84 de ani în posesia unei sume uriaşe

A devenit milionară peste noapte! Cum a ajuns o bătrână de 84 de ani în posesia unei sume uriaşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bătrâna a încasat astfel cel mai mare pot înregistrat vreodată de o singură persoană în istoria loteriei americane, potrivit organizatorilor loteriei Powerball.

Aceasta a ales să primească într-o singură tranşă suma care, după impozit se ridică la 370,8 milioane de dolari.

Numele câştigătoarei a fost divulgat de autorităţile din Florida la Tallahassee, în nordul statului, în cadrul unei conferinţe de presă la care Mackenzie nu a dorit să asiste.

Autorităţile au precizat că bătrâna a cumpărat biletul câştigător într-o filială dintr-un supermarket Publix în Zephyrhills, oraş cu 13.000 de locuitori, situat la circa 50 de kilometri de Tampa.

Americanii s-au înghesuit să cumpere bilete, vândute cu doi euro fiecare în supermarketuri şi alte magazine, pentru această tragere cu premiu record, care a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai, după ce nimeni nu a câştiga cele 364 de milioane puse în joc la tragerea precedentă.

Numerele câştigătoare au fost: 10, 13, 14, 22, 52 şi 11 ca număr complementar. Şansele de a câştiga erau de aproximativ una la 175 de milioane, potrivit organizatorilor.

Precedentul record pentru această loterie Powerball era de 587 de milioane de dolari, în noiembrie 2012.

Această sumă este al doilea cel mai mare pot din istoria loteriilor din lume. Cel mai mare câştigat vreodată a fost de 656 de milioane de dolari, la loteria Mega Millions în martie 2012, dar a fost împărţit între trei câştigători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici