A fost descoperit un semnal radio misterios din spaţiu care se repetă la fiecare 157 de zile

  • Astronomii au anunţat că au descoperit o nouă transmisie a unui misterios semnal radio, din adâncul spaţiului.
  • Semnalul radio se repetă la fiecare 157 de zile.
2547 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit un semnal radio misterios din  spaţiu care se repetă la fiecare 157 de zile

Profimedia

La începutul acestui an, astronomii au anunţat că au descoperit o nouă transmisie a unui misterios semnal radio, din adâncul spaţiului.
 
Timp de aproximativ 67 de zile, sursa tace. Apoi, 90 de zile, se trezeşte din nou, ”scuipând” raze radio la intervale de milisecunde şi întregul ciclu de 157 de zile se repetă.
 
Cu toate acestea, semnalele radio rapide sunt extrem de misterioase şi nu exista nicio garanţie că ciclul va continua, scrie Science Alert
 
Acesta este cel de al treilea semnal radio rapid (FRB) ciclic, FRB 121102, recepşionat de către cercetători. Primul a fost receptionat în luna februarie a acestui an, 2020, iar al doilea, în iunie.
 
Dar o serie de surse rapide de semnale radio au fost detectate repetându-se, iar acestea ar putea fi una dintre cheile care ajută, cel puţin parţial, la rezolvarea misterului.
 
FRB sunt impulsuri radio tranzitorii care variaza în lungime între o fracţiune de milisecunda şi câteva milisecunde. Oamenii de ştiinţă nu ştiu la aceasta dată de unde vin sau ce sunt aceste semnale.
 
De asemenea, aceştia explică faptul că FRB 121102 a fost descoperit în anul 2012 şi de atunci pare a se fi repetat de câteva ori. Iniţial au crezut că nu există un tipar anume, însă noile analize şi transmisiuni au dovedit că se poate vorbi despre un tipar de manifestare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici