A fost descoperită epava celei mai mari nave a Imperiului Roman - FOTO

Arheologii au făcut de curând o descoperire importantă şi anume, cea mai mare navă care a aparţinut Imperiului Roman zace de 2000 de ani pe fundul Mării Mediterane, relatează CNN.

2164 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită epava celei mai mari nave a Imperiului Roman - FOTO

Descoperire: Cea mai mare navă care a aparţinut Imperiului Roman zace de 2000 de ani în Marea Mediterană

Arheologii au descoperit cea mai mare navă care a aparţinut Imperiului Roman, pe fundul Mării Mediterane, unde zace de aproximativ 2000 de ani.

Impresionanta navă măsoară 35 de metrii lungime, de două ori mai mare dcât orice navă de la vremea aceea şi are o încărcătură de 6000 de amfore.

 

 

 

Descoperirea a fost făcută în zona insulei Kefalonia, în estul Greciei. 

Nava se află la aproximativ 2 km de la intrarea în golful Fiskardo.

"Toate amforele reperate pe navă s-au păstrat într-o condiţie foarte bună, iar nava descoperită ne poate da foarte multe informaţii despre rutele maritime comerciale din acea eră şi despre modalitatea de construcţie a navelor.", a declarat George Ferentinos, cercetător la Universitatea din Patras. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici