A fost inventat cel mai enervant ceas de alarmă. Se opreşte doar când intri în baie sau bucătărie - VIDEO

Nu poţi apăsa butonul de amânare, dacă îl scoţi din priză, bateriile preiau controlul şi sună în continuare, iar când timpul setat de alarmă se apropie, nu mai poţi schimba termenii introduşi deja. Este invenţia unui bărbat din New Jersey şi ar putea fi considerat cel mai enervant ceas de alarmă.

2344 afișări
Imaginea articolului A fost inventat cel mai enervant ceas de alarmă. Se opreşte doar când intri în baie sau bucătărie - VIDEO

A fost inventat cel mai enervant ceas de alarmă. Se opreşte doar când intri în baie sau bucătărie (Imagine: kickstarter.com)

Ca să îl poţi opri, trebuie să te dai jos din pat, să intri în bucătărie sau baie şi să apeşi data curenta pe butoanele asemănătoare unui telefon care vin împreună cu ceasul. Asta este singura posibilitate pentru a opri alarma care sună cum o face clopoţelul unei recepţii de hotel, informează Business Insider.

Inventatorul ceasului, Paul Sammut, 25 de ani, a găsit această soluţie pentru că întârzia constant la muncă după orele petrecute la universitate. "Am vrut să fac ceva care să mă forţeze să mă dau jos din pat. M-am gândit la copilărie şi cum în liceu o aveam pe mama care mă forţa întotdeauna să mă trezesc şi să ajung în bucătărie", a explicat el.

Sammut a precizat că din cauza sunetului stresant, acum se trezeşte chiar înainte ca alarma să pornească. "Nu mai pot să dorm chiar înainte ca alarma să funcţioneze. În subconştient, mi-e frică de ea şi sunt nevoit să mă trezesc", a mai spus el.

La sugestia unui prieten, el şi-a prezentat ideea pe un site, Kickstarter, unde publicul poate sprijini astfel de proiecte. "Am strâns peste 150.000 de dolari într-o lună şi jumătate şi în prezent avem 400 de comenzi", a precizat Sammut.

El a realizat că există totuşi o modalitate să fie oprit ceasul. "Ai putea să-l distrugi", a glumit el. Dar la 350 de dolari bucata, ar fi câteva minute în plus de somn cam scumpe. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici