A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Ce vârstă avea acesta

Guinness World Records a anunţat oficial că cel mai bătrân bărbat din lume a murit marţi, 18 ianuarie, într-un oraş din nord-vestul Spaniei.

4129 afișări
Imaginea articolului A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Ce vârstă avea acesta

Sursa foto: Facebook/ Guinness World Records

Saturnino de la Fuente, un spaniol descris de Guinness World Records drept „cel mai bătrân bărbat din lume”, a murit marţi, 18 ianuarie, la vârsta de 112 ani şi 341 de zile.

De la Fuente a murit acasă în León, un oraş din nord-vestul Spaniei, notează NBC News.

Guinness World Records l-a numit pe De la Fuente drept „cel mai bătrân bărbat din lume” în septembrie, când avea 112 ani şi 211 zile. Acesta s-a născut în cartierul Puente Castro din León, la 11 februarie 1909.

De la Fuente era cizmar de meserie şi a început să lucreze într-o fabrică de pantofi la vârsta de 13 ani, a informat agenţia de ştiri de stat EFE din Spania.

El a supravieţuit pandemiei de gripă spaniolă care a izbucnit în 1918 şi, împreună cu soţia sa, Antonina a avut şapte fiice şi un fiu, urmaţi de 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Bătrânul va fi înmormântat miercuri, la un cimitir local.

@guinnessworldrecords

Oldest living person (male) - Saturnino de la Fuente García 🇪🇸 112 years and 211 days

♬ Amazing Moment (30s) - Danilo Stankovic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici