A murit Clive James, celebru scriitor şi realizator de televiziune

Scriitorul şi realizatorul de televiziune australian Clive James, celebru pentru umorul său sec, a murit la vârsta de 80 de ani, anunţă BBC.

330 afișări
Imaginea articolului A murit Clive James, celebru scriitor şi realizator de televiziune

A murit Clive James, celebru scriitor şi realizator de televiziune

Clive James a fost diagnosticat cu leucemie în 2010 şi, în ultimii ani, a scris despre modul în care a traversat faza terminală a bolii.

Născut cu numele de Vivian James în 1939, realizatorul s-a mutat în Anglia în 1961 şi a ajuns cunoscut în calitate de critic literar şi editorialist TV. Comentariile sale sarcastice au fost punctul de atracţie al emisiunii Clive James On Television, cu difuzare internaţională.

Emisiunea sa a fost cunoscută şi pentru secvenţele preluate din programe de televiziune produse în alte ţări ale lumii, mai ales pentru momentele împrumutate din emisiunea concurs japoneză Endurance.

Potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul său, Clive James a murit duminică, la Cambridge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici