A murit Garry Marshall, regizorul filmului "Pretty Woman"

Garry Marshall, regizorul filmului "Pretty Woman", a murit la vârsta de 81 de ani, într-un spital din Burbank, California, din cauza unor complicaţii ale pneumoniei ce a urmat unui atac de cord, relatează bbc.com.

43394 afișări
Imaginea articolului A murit Garry Marshall, regizorul filmului "Pretty Woman"

A murit Garry Marshall, regizorul filmului "Pretty Woman"

Garry Marshall a fost un regizor prolific. În afara filmului de succes "Pretty Woman", care l-a consacrat, Marshall este cunoscut şi pentru realizarea serialului american "Happy Days", dar şi pentru scenariul şi producţia sitcom-urilor "The Odd Couple" sau "Mork and Mindy".

Marshall are trei copiii împreună cu soţia sa, Barbara.

Regizorul s-a născut la New York, a studiat întâi jurnalismul, apoi şi-a început cariera în divertisment scriind texte comice pentru actori.

Mai târziu, a început să scrie scenarii pentru un mai multe seriale de televiziune, iar actoul de comedie Joey Bishop l-a remarcat în acea perioadă. Bishop l-a dus la Los Angeles şi l-a angajat pe post de scenarist pentru show-ul său, "The Joey Bishop Show".

Marshall a scris scenarii pentru mai multe comedii populare de televiziune, printre care faimoasele "The Lucy Show" şi "The Dick Van Dyke Show" din anii '60.

În anii '70, Marshall a creat serialele "Happy Days", "Laverne & Shirley", cu sora sa Penny Marshall în rol principal, şi "Mork and Mindy", cu debutantul Robin Williams la vremea aceea, în rol principal.

Marshall s-a concentrat apoi pe creaţia pentru marile ecrane, în anii '80. A regizat blockbusterele "Pretty Woman" şi "Runaway Bride".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici