A murit John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei Beastie Boys

Chitaristul John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei iconice de hip-hop Beastie Boys, a murit joi în Massachusetts, la vârsta de 52 de ani, acesta suferind de mai mult timp de demenţă, informează Reuters.

453 afișări
Imaginea articolului A murit John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei Beastie Boys

A murit John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei Beastie Boys

Tatăl lui Berry a povestit pentru revista Rolling Stone că fiul său suferea de demenţă, boală care se acutizase în ultimul timp.

Berry a venit cu ideea pentru numele formaţiei Beastie Boys şi a fost unul dintre primii membrii ai trupei atunci când s-a format în anul 1981. Primul concert al trupei a avut loc în apartamentul lui Berry din New York în faţa unui public restrâns.

Acesta a cântat pe EP-ul trupei, "Polly Wog Stew", înregistrat în 1982, dar a plecat la scurt timp, înainte ca trupa să treacă de la punk la genul hip-hop, potrivit Rolling Stone. După plecarea lui Berry, Beastie Boys a înregistrat prima melodie hip-hop numită “Cooky Puss”, care a marcat stilul ulterior al formaţiei.

Berry a fost membru al altor formaţii mai puţin cunoscute după ce a plecat precum Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars şi Bourbon Deluxe.

Deşi Berry a părăsit Beastie Boys la începutul drumului muzical al trupei, aceştia nu au negat contribuţia sa la consolidarea trupei. În 2012 când formaţia a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame, Adam Horovitz a citit un speech în care John Berry era menţionat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici