A murit muzicianul Jorge Santana, fratele celebrului Carlos Santana, la vârsta de 68 de ani

Muzicianul Jorge Santana, fratele mai mic al chitaristului Carlos Santana, a murit joi, la vârsta de 68 de ani, din cauze naturale.

504 afișări
Imaginea articolului A murit muzicianul Jorge Santana, fratele celebrului Carlos Santana, la vârsta de 68 de ani

A murit muzicianul Jorge Santana, fratele celebrului Carlos Santana, la vârsta de 68 de ani (FOTO: Facebook Carlos Santana)

Carlos Santana a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, moartea fratelui său.

„Este timpul să rememorăm spiritul magnific al iubitului nostru frate Jorge”, a scris Carlos. „El a trecut în tărâmul luminii unde nu ajunge nicio umbră. Ochii inimii mele îl văd clar între glorioasa şi magnifica noastră mamă, Josefina, şi tatăl nostru, Jose”.

Născut în Jalisco, Mexic, Jorge Santana a fost cel mai mic dintre cei trei fraţi, şi a început să cânte la chitară după Carlos.

În anii 60, când avea 14 ani, Jorge cânta la chitară la San Francisco, unde s-a alăturat unei trupe de liceu numită The Malibus. Ulterior, trupa şi-a schimbat numele în Malo, „rău” în spaniolă. Noul nume a venit de la mama directorului trupei, care le-a spus, „todos ustedes son malos”, adică „toţi sunteţi răi”.

Trupa a continuat să semneze cu Warner Brothers, iar în 1972, a devenit cunoscută pentru piesa „Suavecito”.

Malo a produs încă trei albume înainte ca trupa să se despartă.

Jorge Santana a colaborat şi cu mai celebrul său frate, Carlos, pentru care a lucrat în compania sa de management ca director de relaţii cu artiştii. În 1993, cei doi fraţi au cântat împreună, iar în anul următor au înregistrat un album, „Fraţii Santana”, împreună cu vărul lor, Carlos Hernandez.

„My heart baby brother”- Carlos Santana (Facebook)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici