AC/DC pleacă în primul turneu mondial din ultimii 7 ani (Galerie Video)

Trupa de rock australiană AC/DC va pleca, în octombrie, în primul turneu mondial din ultimii şapte ani, a anunţat agentul de presă al formaţiei.

96 afișări
Imaginea articolului AC/DC pleacă în primul turneu mondial din ultimii 7 ani (Galerie Video)

AC/DC pleacă în primul turneu mondial din ultimii 7 ani

Rob Light, de la Creative Artists Agency, nu a oferit alte detalii despre turneu, care urmează să promoveze primul album al trupei din ultimii şapte ani, ce va fi lansat la sfârşitul verii, în exclusivitate în reţeaua de magazine Wal-Mart.

Un single de pe acest nou album va fi lansat pe posturile de radio în august.

Light a mai anunţat că printre artiştii care urmează să plece în turneu în viitorul apropiat se numără Eric Clapton, Stevie Wonder, Mariah Carey, Christina Aguilera, Depeche Mode, Shakira, Green Day, Kid Rock, Usher, Robbie Williams, Mylie Cyrus, Slipknot, John Mayer, Keith Urban, Tim McGraw şi Daft Punk.

AC/DC a fost fondată la Sydney, Australia, în 1973, de fraţii Angus şi Malcolm Young şi se înscrie în linia pionierilor hard rock-ului, alături de grupuri precum Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Van Halen şi Deep Purple.

AC/DC a trecut prin mai multe formule înainte de a lansa albumul de debut, "High Voltage" (1975).

Componenţa a rămas stabilă până când basistul Cliff Williams l-a înlocuit pe Mark Evans, în 1977.

În 1977, a fost lansat albumul "Highway to Hell", cel mai celebru din istoria trupei.

Solistul trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980, la vârsta de 33 de ani, din cauza abuzului de alcool.

AC/DC, împreună cu noul solist al lor, Brian Johnson, a înregistrat apoi "Back in Black", un tribut adus lui Bon Scott, acesta devenind ulterior al cincilea cel mai bine vândut album din istorie.

Trupa s-a situat pe locul al patrulea în topul 100 VH1 al celor mai mari artişti hard rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici