Accesul pe YouTube, blocat în China

Accesul internauţilor la YouTube a fost blocat în China, începând de luni, 23 martie, din cauza posibilelor critici la adresa Partidului Comunist, deşi oficialii guvernamentali au declarat instituţia pe care o reprezintă "nu se teme de internet".

39 afișări
Imaginea articolului Accesul pe YouTube, blocat în China

Accesul pe YouTube, blocat în China

"Mulţi oameni trăiesc cu impresia falsă că Guvernul Chinez se teme de puterea internetului. Adevărul este exact contrariul", a declarat, marţi, Qin Gang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care accesul internauţilor chinezi la site-ul YouTube este blocat de luni.

Potrivit declaraţiilor lui Qin Gang, cei 300 de milioane de utilizatori chinezi de Internet şi cele 100 de milioane de bloguri existente indică faptul că "mediul online din China este destul de deschis, dar are nevoie de reglementări pentru a preveni răspândirea informaţiilor cu potenţial negativ şi pentru a păstra securitatea naţională a statului".

Oficialul guvernamental a declarat că nu ştia nimic despre blocarea site-ului YouTube.

Accesul la YouTube a mai fost blocat pe parcursul lunii martie, în ziua celebrării protestelor de masă ale tibetanilor împotriva regimului chinez. De asemenea, în contextul demersurilor de limitare a accesului la internet pe teritoriul chinez, în luna ianuarie a fost blocat accesul la câteva sute de site-uri foarte populare legate de subiectul Tibet.

Analiştii au considerat aceste măsuri ca fiind încă un semnal de avertizare transmis de autorităţile de la Beijing posibililor disidenţi, într-un an cu aniversări sensibile, incluzând cea de-a 20-a aniversare a protestelor pro-democraţie din anul 1989 din Beijing din Piaţa Tiananmen, cărora Guvernul le-a pus capăt printr-o masivă şi violentă intervenţie armată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici