Accident TRAGIC la concertul RADIOHEAD din Toronto. Show-ul a fost ANULAT

Scena amenajată într-un parc din Toronto, unde trupa britanică Radiohead urma să susţină un concert, s-a prăbuşit sâmbătă, omorând un membru din echipa tehnică şi determinând anularea show-ului, a anunţat poliţia locală.

2494 afișări
Imaginea articolului Accident TRAGIC la concertul RADIOHEAD din Toronto. Show-ul a fost ANULAT

Accident TRAGIC la concertul RADIOHEAD din Toronto. Show-ul a fost ANULAT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La puţin timp după ora 20.00 GMT, o parte a scenei din parcul Downsview s-a prăbuşit", a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Toronto. "Confirmăm faptul că o persoană a fost omorâtă", a adăugat aceeaşi sursă.

Concertul a fost anulat şi o anchetă a fost deschisă pentru a determina cauzele accidentului. Spre deosebire de primele indicii, ipoteza unui vânt puternic a fost exclusă, condiţiile meteorologice neputându-se afla la originea accidentului, în urma căruia centrul scenei s-a prăbuşit.

Nu se ştie deocamdată cui aparţinea structura scenei şi nici numele companiei care trebuia să o monteze.

Atunci când poliţia, salvarea şi pompierii au reuşit să o scoată de sub scena prăbuşită, victima - un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani - a decedat. Identitatea lui nu a fost făcută publică pentru că autorităţile au preferat să informeze mai întâi familia victimei.

Alte trei persoane au fost rănite. Un bărbat în vârstă de circa 40 de ani a fost spitalizat, iar alţi doi au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Cu toţii făceau parte din echipa care era pe punctul de a instala boxele şi proiectoarele de lumini pe scenă, pe schele metalice înalte, care trebuiau să alcătuiască cadrul scenei.

Poliţiştii de la faţa locului au subliniat faptul că accidentul, care s-a produs cu o oră înainte de deschiderea porţilor de acces pentru spectatori, ar fi putut avea consecinţe mult mai grave dacă publicul ar fi fost deja în faţa scenei, întrucât ar fi fost probabil cuprins de panică.

Concertul trupei Radiohead care trebuia să înceapă odată cu lăsarea serii a fost anulat. Grupul britanic a reacţionat imediat pe Twitter şi le-a cerut fanilor săi să nu mai vină în parcul unde urma să aibă loc concertul, invocând "circumstanţe neprevăzute". Potrivit site-ului oficial al trupei Radiohead, concertul de la Toronto era sold-out. Parcul Downsview poate primi până la 40.000 de spectatori.

Radiohead este o trupă britanică de rock alternativ din Oxfordshire. Membrii formaţiei sunt Thom Yorke (voce, chitară, electronics), Jonny Greenwood (chitară), Ed O'Brien (chitară, backing vocals), Colin Greenwood (bas, sintetizator) şi Phil Selway (tobe, percuţie). De-a lungul carierei, trupa Radiohead a vândut peste 25 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici