"Across the Universe", al trupei Beatles, primul cântec difuzat în spaţiu

"Across the Universe", un hit al trupei Beatles, va deveni, săptămâna viitoare, primul cântec difuzat în spaţiu, a anunţat Agenţia Spaţială Americană (NASA).

4 afișări
Imaginea articolului "Across the Universe", al trupei Beatles, primul cântec difuzat în spaţiu

Sir Paul McCartney, fost membru Beatles

Potrivit BBC, cântecul va fi difuzat prin Deep Space Network - o reţea de antene - cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la lansarea acestuia.

"Across the Universe" va fi trimis spre Steaua Nordului (Polaris), situată la 431 de ani lumină de Pământ.

Într-un mesaj adresat NASA, sir Paul McCartney, fost membru Beatles, a spus că proiectul este "uimitor".

"Bravo, NASA", a adăugat acesta. "Transmite extratereştrilor dragostea mea. Toate cele bune, Paul", mai scrie în acest mesaj.

 

Yoko Ono, văduva unui alt membru Beatles, John Lennon, a spus: "Văd în acest eveniment începutul unei noi ere, în care vom comunica în univers cu miliarde de planete".

Fanii au fost rugaţi să se implice şi să cânte în cor melodia, luni, la ora 00.00 GMT, odată cu transmisia spaţială.

Evenimentul are şi rolul de a marca împlinirea a 50 de ani de la fondarea NASA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici