Acţiunea noului roman al lui Dan Brown se va desfăşura la Washington

Oraşul Washington va fi locul de desfăşurare a acţiunii viitorului roman semnat de Dan Brown, "The Lost Symbol", ce va fi o continuare a "Codului lui Da Vinci", a anunţat, miercuri, editura Random House.

18 afișări
Imaginea articolului Acţiunea noului roman al lui Dan Brown se va desfăşura la Washington

Acţiunea noului roman al lui Dan Brown se va desfăşura la Washington (Imagine: www.randomhouse.com)

Cel mai recent roman al scriitorului Dan Brown se va numi "The Lost Symbol", va fi lansat pe 15 septembrie şi îl va avea din nou în centru pe profesorul Robert Langdon, profesor în simbolistică creştină la Harvard, nevoit să descifreze de această dată mistere din secolul al 12-lea.

Locul de desfăşurare şi intriga noului roman au fost păstrate în mare secret până miercuri, când editura Random House a dat publicităţii două dintre copertele noului roman, în momentul în care a dat startul campaniei de promovare a acestui volum, din care nu lipsesc jocurile puzzle online şi coduri.

Pe coperta americană poate fi admirată o imagine a Capitoliului, cu un sigiliu roşu din ceară ieşind în evidenţă în fundal, dintr-o mulţime de alte simboluri. Coperta pentru Marea Britanie şi Australia include tot imaginea Capitoliului, peste care sunt suprapuse o cheie şi un compas.

Jason Kaufman, editorul american al lui Dan Brown, de la Knopf Doubleday, una dintre imprimeriile editurii Random House, a dezvăluit că acţiunea viitorului roman va avea loc în Washington, dar că "va fi un Washington pe care puţini îl vor recunoaşte".

"Aşa cum ne-am fi aşteptat, el ridică vălul şi dezvăluie o lume nemaivăzută, plină de misticism, societăţi secrete şi locuri ascunse, într-o intrigă ce are loc cu mult timp înainte de apariţia Statelor Unite", a explicat Jason Kaufman.

Apariţia copertelor le oferă fanilor lui Dan Brown multe motive de speculaţie, în aşteptarea apariţiei cărţii în librării. Experţii în romanele lui Brown au descoperit deja asemănarea cu emblema Ordinului masonic scoţian, al cărui sediu central se află la Washington.

Prima ediţie a romanului "The Lost Symbol" va fi publicată în limba engleză, într-un tiraj iniţial de 6,5 milioane de copii - cel mai mare prim tiraj din istoria editurii Random House, o unitate a grupului media german Bertelsmann AG.

"Codul lui Da Vinci" a fost tipărit în peste 81 de milioane de copii, de la lansarea din 2003 şi până în prezent, ajungând un bestseller pe plan mondial, dar trezind şi mânia Vaticanului şi a multor credincioşi catolici, deoarece acţiunea romanului face o asociere între o conspiraţie criminală şi Biserica Catolică.

După publicarea "Codului lui Da Vinci", romanele anterioare scrise de Dan Brown - "Îngeri şi Demoni", "Conspiraţia/ Deception Point" şi "Fortăreaţa Digitală/ Digital Fortress" - au devenit bestselleruri.

Actorul american Tom Hanks a interpretat rolul profesorului Langdon în adaptarea pentru marele ecran a romanelor "Codul lui Da Vinci" (2006) şi "Îngeri şi Demoni" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici