Actori care vor decide câştigătorii premiilor Oscar - GALERIE FOTO

Actorii Hugh Jackman, Anne Hathaway, Seth Rogen şi regizorul Danny Boyle au fost invitaţi să se alăture exclusivistului club de la Hollywood al membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei Americane de Film, care decernează anual premiile Oscar, informează accesshollywood.com.

130 afișări
Imaginea articolului Actori care vor decide câştigătorii premiilor Oscar - GALERIE FOTO

Actori care vor decide câştigătorii premiilor Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Printre cele 134 de persoane invitate se numără Taraji P. Henson, Amy Ryan, Melissa Leo, Casey Affleck, Viola Davis şi Michael Shannon. Actorul australian Hugh Jackman a fost gazda Galei Premiilor Oscar din luna februarie.

Michelle Williams, iubita regretatului actor Heath Ledger, recompensat postum cu premiul Oscar în 2009, a primit şi ea această invitaţie. Williams a jucat împreună cu Ledger în "Brokeback Mountain", primind o nominalizare la Oscar la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar".

Printre ceilalţi actori care au primit invitaţia de a se alătura membrilor cu drept de vot ai Academiei Americane de Film se află James Franco, Paul Rudd, Emily Blunt, Emile Hirsch, Jeffrey Wright, Michael Cera, Jane Lynch şi Brendan Gleeson.

Danny Boyle a primit premiul Oscar la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmul "Slumdog Millionaire", care, în 2009, a primit în total opt premii din partea Academiei Americane de Film.

Academia i-a mai invitat în rândul membrilor săi cu drept de vot pe Paula Wagner, partenera de producţie a lui Tom Cruise, pe regizorii Tyler Perry, Rod Lurie şi Thomas McCarthy, pe cineastul James Marsh, al cărui "Man on Wire" a primit premiul Oscar pentru "cel mai bun documentar", pe scenariştii Dustin Lance Black, câştigător al premiului Oscar pentru filmul "Milk" şi Courtney Hunt, nominalizată la Oscar pentru scenariul peliculei "Frozen River".

Academia Americană de Film are aproape 6.000 de membri cu drept de vot. A 82-a Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici