Actorul britanic John Hurt va primi premiul BAFTA pentru întreaga carieră

Actorul britanic John Hurt va primi premiul BAFTA pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a premiilor Academiei de film britanice, care va avea loc pe 12 februarie, la Londra.

121 afișări
Imaginea articolului Actorul britanic John Hurt va primi premiul BAFTA pentru întreaga carieră

John Hurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul recompensează vasta gamă de roluri pe care John Hurt le-a interpretat pe parcursul unei cariere de şase decenii, informează variety.com.

Printre personajele notabile interpretate de Hurt se numără Winston Smith în "1984/ Nineteen Eighty-Four", Rich în "Un om pentru eternitate/ A Man for All Seasons" şi Max în "Expresul de la miezul nopţii/ Midnight Express", pentru care a câştigat un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

Hurt a mai câştigat un premiu BAFTA pentru rolul din "Omul elefant/ The Elephant Man" (1981) şi a mai primit alte patru nominalizări la premiile Academiei de film britanice, dar şi două nominalizări la premiile Oscar (pentru "Omul elefant" şi "Expresul de la miezul nopţii").

Recent, el a apărut în seria "Harry Potter" şi în lungmetrajul "Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy".

Printre personalităţile care au primit premiul BAFTA pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei britanice se numără Mike Leigh, Kenneth Branagh, Derek Jarman, Mary Selway, Ridley şi Tony Scott.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici