Actorul Donald Sutherland a primit titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor

Actorul canadian Donald Sutherland a primit titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc, sâmbătă seară, la Paris.

127 afișări
Imaginea articolului Actorul Donald Sutherland a primit titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor

Donald Sutherland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul în vârstă de 76 de ani a primit această distincţie, ce i-a fost acordată pentru contribuţia adusă cinematografiei, din mâinile fostului ministru francez al culturii, Frederic Mitterand, informează bbc.co.uk.

În discursul de acceptare, Donald Sutherland i-a mulţumit fostului ministru, dar a ţinut să-i mulţumească şi soţiei sale, franţuzoaica Francine Racette, pentru faptul că l-a făcut să aprecieze filmele franceze, dar şi "brânza şi baghetele din pâine".

Printre personalităţile recompensate în trecut cu această medalie se numără actori şi artişti de renume precum Michael Caine, Marianne Faithfull şi Clint Eastwood.

Donald Sutherland este tatăl actorului Kiefer Sutherland.

Cariera actorului Donald Sutherland se întinde pe o perioadă de aproape cinci decenii, printre filmele în care a jucat numărându-se "Vremea răzbunării/ A time to kill", "Aurul nebunilor", "Cold Mountain", "Jaf în stil italian/ The Italian Job", "Atac de panică", "Arta războiului", "Hărţuire sexuală/ Disclosure".

A câştigat, printre altele, două premii Globul de Aur, pentru filmele "Citizen X" (1996) - pentru care a fost recompensat şi cu un premiu Emmy, şi "În vreme de război" (2003), şi un premiu Golden Satellite pentru "Fără limite" (1999).

Donald Sutherland, care a jucat şi în celebrul film "JFK" regizat de Oliver Stone, poate fi văzut în această vară pe marile ecrane în lungmetrajul SF "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici