Actorul Lee Sun-kyun din „Parazit” a fost găsit mort. Era anchetat pentru consum de droguri

Actorul Lee Sun-kyun din „Parazit”, o comedie neagră şi thriller sud-coreean, a fost găsit mort. Era anchetat pentru consum de droguri.

746 afișări
Imaginea articolului Actorul Lee Sun-kyun din „Parazit” a fost găsit mort. Era anchetat pentru consum de droguri

Sursa foto: twitter.com/SeonGyun75

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, cunoscut mai ales pentru rolul său din filmul „Parazit”, premiat cu Oscar, a fost găsit mort, într-o aparentă sinucidere.

Actorul, în vârstă de 48 de ani, a fost identificat de poliţia din Seul după ce ar fi fost găsit inconştient într-o parcare, pe 27 decembrie, a anunţat agenţia de presă Yonhap, conform Sky News.

La începutul zilei de miercuri, soţia actorului a anunţat poliţiei că Lee a plecat de acasă şi că a găsit ceea ce părea a fi un bilet de adio, potrivit Yonhap.

Actorul a fost interogat de trei ori de poliţie, ultima dată timp de 19 ore, în weekend.

Legile privind drogurile din Coreea de Sud sunt deosebit de severe, iar infracţiunile legate de droguri sunt pedepsite, de obicei, cu cel puţin şase luni şi până la 14 ani de închisoare.

Lee a susţinut că a fost păcălit să ia droguri de o chelneriţă dintr-un bar, care a încercat apoi să îl şantajeze, a relatat Yonhap.

Cunoscut pentru rolul lui Park Dong-ik, tatăl bogat din comedia-thriller „Parazit” din 2019, Lee, alături de colegii săi de distribuţie, a câştigat un premiu Screen Actors Guild Award pentru eforturile depuse în acest film. „Parazit” a câştigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film la ediţia din 2020.

Lee, născut în 1975, a avut roluri principale în filme sud-coreene precum thrillerul "Helpless" din 2012 şi "All About My Wife" din 2014.

El a jucat rolul principal în primul serial original în limba coreeană al Apple TV+, care a fost lansat în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici