Actorul Michele Placido participă joi la emisiunea "Happy Hour"

Actorul Michele Placido, care în anii '80 devenea cunoscut în toată lumea datorită rolului comisarului Cattani din serialul "Caracatiţa", va fi prezent joi, de la ora 17.45, în emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, informează televiziunea.

50 afișări
Imaginea articolului Actorul Michele Placido participă joi la emisiunea "Happy Hour"

Actorul Michele Placido participă joi la emisiunea "Happy Hour" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renumitul actor şi regizor italian, care în anii '80 devenea cunoscut în toată lumea datorită rolului comisarului Cattani din serialul "Caracatiţa", vine în România şi se va afla joi seară, în direct, la "Happy Hour" de la Pro TV. Michele Placido vine să vorbească de pe Happylica despre cele mai recente proiecte ale sale, despre celebritate, dar şi despre viaţa personală.

Michele Placido se află în România pentru a demara un proiect cinematografic despre Italia anilor '60 şi imigraţia italienilor în ţara noastră, în colaborare cu regizorul şi producătorul Bobby Păunescu, potrivit unui comunicat.

Michele Placido a fost impresionat de noul val al cinematografiei româneşti, motiv pentru care a hotărât să colaboreze direct cu tineri regizori şi actori români.

Michele Placido s-a născut pe 19 mai 1946, în Ascoli Satriano, Italia, într-o familie cu opt copii. Placido se va afla sub influenţa multor meserii, însă alege să se dedice lumii artistice. Studiază la Academia Naţională de Artă Dramatică, urmându-şi astfel înclinaţia spre reprezentaţie şi debutează în teatru în anul 1970.

Primul său succes vine odată cu rolul soldatului Paolo Passeri în "Marcia trionfale" (1976). Doi ani mai târziu, el câştigă Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Berlin, pentru rolul din melodrama "Ernesto". Placido a apărut în foarte multe filme de televiziune, dar anul 1983 marchează începutul celebrităţii de care se bucură pe plan mondial, graţie interpretării magistrale a comisarului Corrado Cattani din seria "Caracatiţa/ La Piovra". Michele Placido a devenit cunoscut cu un rol de comisar de poliţie, iar în tinereţe el însuşi a lucrat în poliţia italiană, la care a renunţat însă pentru a se dedica actoriei.

Totodată, Michele Placido are la activ zece filme în calitate de regizor.

Michele Placido are cinci copii: trei cu fosta soţie, unul dintr-o relaţie extraconjugală, iar al cincilea copil s-a născut pe vremea când actorul avea 60 de ani, în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici