Actriţa chineză Zhang Ziyi a dat în judecată un site care a acuzat-o că a practicat prostituţia

Actriţa Zhang Ziyi, una dintre vedetele cinematografiei chineze, a dat în judecată un site american, care a afirmat că artista s-a prostituat, făcând sex pe bani cu înalţi oficiali chinezi, inclusiv cu fostul lider chinez Bo Xilai, a anunţat, miercuri, avocatul acesteia.

370 afișări
Imaginea articolului Actriţa chineză Zhang Ziyi a dat în judecată un site care a acuzat-o că a practicat prostituţia

Zhang Ziyi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eroina din "Tigru şi dragon", care a iniţiat o procedură similară în Hong Kong împotriva cotidianului Apple Daily, consideră "defăimătoare" informaţiile difuzate de site-ul american Boxun News, cu sediul în Carolina de Nord, care postează articole în limbile chineză şi engleză, a explicat, miercuri, avocatul actriţei, Adam LeBerhton.

Site-ul "a scris în mai multe rânduri că Zhang Ziyi a practicat prostituţia, iar tocmai acest fapt se află în centrul argumentaţiei noastre. Ea nu îl cunoaşte pe Bo Xilai, nu l-a întâlnit şi nu are nimic de-a face cu el", afirmă avocatul artistei.

Tribunalul din Los Angeles unde actriţa a depus plângere a stabilit două runde de audieri - pe 16 octombrie şi 16 noiembrie -, la care Zhang Ziyi nu intenţionează însă să se prezinte, potrivit avocatului ei. Actriţa va asista în schimb la proces, a cărui dată nu a fost încă stabilită.

Actriţa chineză anunţase deja în luna iunie că a dat în judecată cotidianul Apple Daily, publicaţia cu cel mai mare tiraj din Hong Kong, care afirmase că artista a practicat prostituţia, întreţinând contra cost raporturi sexuale cu înalţi oficiali chinezi.

Bo Xilai, fost membru în Biroul politic al Partidului Comunist Chinez (PCC), a căzut în dizgraţie în primăvara acestui an, pierzându-şi funcţia şi urmând să apară în faţa justiţiei.

Fost primar şi liderul partidului din Chongqing, o imensă metropolă de 33 de milioane de locuitori din sud-vestul Chinei, el trebuie să răspundă în faţa acuzaţiilor de abuz de putere, corupţie la nivel înalt şi relaţii sexuale nepotrivite.

Actriţa chineză Zhang Ziyi s-a remarcat în numeroase pelicule bine primite de public şi de criticii de film, precum "Tigru şi dragon" (2000), "Ora de vârf 2" (2001), "Floare de iasomie" (2004), "Memoriile unei Gheişe" (2005), "Ţestoasele Ninja" (2007) şi "Dangerous Liaisons" (2012). 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici